Најдобра банка/опција за штедење?

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.844
Поени од реакции
1.638
Сакам да отворам штедна книшка во некоја банка, каде што би внесол некои 7000 евра и плус месечно да додавам по 500.

Немам искуство со оваа работа.

Која банка би ја препорачале со најдобри услови?
На што треба да внимавам?

Благодарам однапред. Секој одговор е добредојден.

Voopsto ne treba da ti bidat prijaveni, bi ti preporacal steden plan vo procredit banka ili otvoreno stedenje vo komercijalna banka. stavas vlog, go orocuvas na podolg period, a potoa sekoj den odnosno sekoj mesec mozes da dostavas po opredelena suma. razgledaj na internet gi imas i dvete programi, plus kalkulator, da smetnes kolku ke dobivas na krajot na sekoj rok.

Сакам да отворам штедна книшка во некоја банка, каде што би внесол некои 7000 евра и плус месечно да додавам по 500.

Немам искуство со оваа работа.

Која банка би ја препорачале со најдобри услови?
На што треба да внимавам?

Благодарам однапред. Секој одговор е добредојден.
Пред два месеци кога орочував за денарски влогови имаа најдобри понуди Уни Банка, најдобро на страните од банките разгледај си, имаш и калкулатори скоро на сите.

Пред два месеци кога орочував за денарски влогови имаа најдобри понуди Уни Банка, најдобро на страните од банките разгледај си, имаш и калкулатори скоро на сите.
So ogled na situacijata vo drzavava, ok e da se orocuvaat denarski vlogovi?

И мене ме интересира ова истово, но едно нешто ме буни. Што ако еден ден дојде до тоа да некоја ја ограби банката, меѓу што и твоите пари или на пример дојде до пропаѓање на банката (можеби лупам, нема врска, но да речеме еве нешто се случува со банката, ги снемува твоите пари)..... дали банката ќе мора да ти ги исплати парите?

So ogled na situacijata vo drzavava, ok e da se orocuvaat denarski vlogovi?
Ситуацијата во земјава е одамна ваква, јас ги орочив на година дена и се надевам нема да се дозасере дотогаш. Многу поголема е каматната стапка во денарски, а за подетално што би било кога би било и колку влијае ситуацијата во земјава на ова нека објасни некој што се занимава со ова.[DOUBLEPOST=1433174050][/DOUBLEPOST]
И мене ме интересира ова истово, но едно нешто ме буни. Што ако еден ден дојде до тоа да некоја ја ограби банката, меѓу што и твоите пари или на пример дојде до пропаѓање на банката (можеби лупам, нема врска, но да речеме еве нешто се случува со банката, ги снемува твоите пари)..... дали банката ќе мора да ти ги исплати парите?
Народна банка ти гарантира за влог до 30 000 евра и нивно враќање доколку банкротира банката каде што ти се орочени (а таа да е регистрирана), членот погоре прашуваше за друга работа.

do 30 000 evra vo edna banka ti garantira drzavata, drugo, od 2000 godina od koga e vovedeno evroto postojano ima nekoja napnatost, ne se sekavam da imalo promeni vo kursot, zosto sega bi imalo, imase period pred 4-5 godini koga denarskite vlogovi gi izramnija na 9 % ako gi orocis za 3 meseca, i togas nemase nikakvi iznenaduvanja, zosto sega bi imalo, problemite vo ekonomijata na drzavno nivo bankite gi kompenziraat so padot na kamatite, tesko bi doslo do devalvacija ili nesto slicno...

Уни Банка не е премногу мала и нова за да веруваш таму пари да оставиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom