Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас месец дена пред да забременам земав фолна киселина - Тифол и магнезиум+Б6Дали сте земале пренатални витамини пред да останете бремени? Мене докторот ми препорача да почнам да ги земам уште од сега за во случај на бременост иако му кажав дека не планирам во најблиска иднина.
Јас месец дена пред да забременам земав фолна киселина - Тифол и магнезиум+Б6![]()
А дали имаше некој side-effects во смисла: зголемен апетит или несоница и сл. или како обични витамини (ништо не чувствуваш)?
Не знам дали да почнам уште сега да ги земам или да почекам некое време, на сто памети сум![]()
Jas nezemav nishto pred da ostanam bremena, i fala bogu site 3 gi nadnosev, e sega moze treba neso da zemes, ne sum do tolku doktor, ama pa ako zimas vitamini sigurno ke ti pojacaat apetit ako nishto drugo.
Епа знам, малку шујбе ми е да ги земам ама па исто и страв ми е да не ги земам.
Ako planirash da zabremenish za brzo zemaj, ako ne batali, zemaj koga ke pochnesh da planirash da zabremenuvash![]()
Немав ништо од тоа, па дури ни симптоми дека сум бремена освен што ми каснеше па направив тест. Ниту еднаш не повратив, немав вртоглавици ни па зголемен апетит. Градите малку болеа како за добивање и 3-4 дена киселиниА дали имаше некој side-effects во смисла: зголемен апетит или несоница и сл. или како обични витамини (ништо не чувствуваш)?
Не знам дали да почнам уште сега да ги земам или да почекам некое време, на сто памети сум![]()
Крајот на 3тиот месец е повраќањето поизразено.Немав ништо од тоа, па дури ни симптоми дека сум бремена освен што ми каснеше па направив тест. Ниту еднаш не повратив, немав вртоглавици ни па зголемен апетит. Градите малку болеа како за добивање и 3-4 дена киселини![]()
Јас не повратив ниту еднаш додека бев бремена, освен последните 2 месеци што имав повремено киселини.Крајот на 3тиот месец е повраќањето поизразено.
Абе бан ко бан ќе се издржи некако, ама мирно да спиеш а си убил дете бе? Не ли те мучи совест? Уште и спрдаваш на форум и се праиш невин. Стигло време за ќорка. Тоа ќе да е. Тик так тик так...Nema potreba da izigravash nasilna mlada zhena i da banirash, zatoa shto I neznaesh kako se pravi.
Хрчењето е честа појава во бременоста, нарочито во второто и третото тромесечие..некои статистики говора т дека 30% од трудниците го имаат овој"проблем".Дали може бременоста да е причина за хрчење? Дали сте имале таков случај? И што би помогнало да се спречи?