Презентација

• Креатор на темата Креатор на темата Јефто
  • Време на започнување Време на започнување

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
www.twitter.com
Вака, не барам помош да ми се направи презентација, не се грижете :D
Си имам јас започнато, но само барам малку совети :)

Еднаш еден ассистент кај нас ни кажа еден мал милион трикови за тоа како треба да изгледа една одлична презентација на PowerPoint. На пример:
1. да нема многу текст
2. да има интересни сликички
3. да биде со доминантно црвена боја (бидејќи го привлекувала вниманието)
4. да не биде долга

Е сега, сакам од вас да пишете уште некој ваков трик за да можам да го применам јас (а верувам и други кога ќе прават презентација).

Па повелете распишете се доколку знаете уште некој трикчиња или имате предлози за тоа како би требало да изгледа една добро скоцкана презентација на PowerPoint (за на факс, на семинар итн итн). :)

ps: ако не е соодветно местото, модераторите нека ја преместат. Благодарам однапред.

Советите кои си ги добил од асистентот се точни. Јас само би додал...... црвена позадина, а бели букви, да нема многу слики (читај да не биде наџиџано) и без многу или ич ефекти на текстот и сликите:)

Секоја долга презентација се здосадува.
Јас секогаш преферирам да правам кратки презентации.

Пробај на прези. Постојат доста интересни концепти како да ја направиш поинтересна.

Фала ви на сите, многу интересно, ќе гледам се` да имплементирам во презентацијата.
Кога ќе ја завршам, ќе ја поставам овде, па да ме оцените и вие :D

Брат виј сеа да ми ти кажа некој рабоќе:D
Бегај мафни ги оније скапанине стандардни шаблони (Глупи се, никакви се, изгризани се и неубо изгледет, освен еден куп линии за текст нишо друго немет)
Гледај да смислиш некоја твоја идеја, биди креативен и оргинален. (Значит пробви, пробви, и пробви различни комбинации. Бои, слики, фонт, контраст, сенки, прави разни варијации, ЗНАЧИТ КРЕАТИВНОСТ И ОРИГИНАЛНОСТ)
И жити Бог немој аман, не користи глупи скапани фонтој ко Тајмсњурома, Комиксанс, Ариал, скапни се плус гарант немат да те сватат сериозно. (Текст немој многу, никогаш текст многу. Фокусот ќе биде наменет кон текстот и сите ќе акет ќе се џарет во него ко телиња во шарена врата)
Шо значит то? За кој ти Тасета надрвен толку текст кога истото ќе го зборуваш? Значит место да те пратат тебе, тие ќе се џарат ко нетокму во олкај пишајнци и ќе се изгубат низ текстот.
Слики другарче, слики, џабе не рекле една слика 1000 зборови;) Шо сакам да речам? Супер слика и прилагодена, значит во склоп да е со то шо го зборвиш, сигурно ќе им привлече внимание плус излегда многу по убо и помоќно кога ќе зборуваш. (Јасна и гласна порака)
Имаш многу некој документи за презентирање? Неморат све и никогаш немој све, само најбитното и се то сместено во ИКОНОГРАФИЦИ прејкара работа, лесна и креативна, микс од бои и убај букви. (Немој само не реди од оније скапанине кругојне/питине и другине шаблони, зш се апла)

едитмедит:D Виј од кога нема користено вакви рабоќе, ал ево ти и некој трик од бои кој ги имам користено, пробај ги баш се супер.
#2B2937, #5FA6A9, #EAAE54, #C84064 и #4968AB.
Ак ти имам некоја футнато, проштевај зш знајш и јас старо аро толку ми се гледат:D
И евој ти уш еден гратис од мене едитмедит:D, куќа частит зш после ќе ќењет не сме чинеле, абе златни деца сне није. Виј си го следниов линк одмана јет, а мене ми служел доста многу (ланска година), виј си какви одлични варијации имаш, го склопвиш сево ова во презентаци и си боботиш.
http://kalinwood.com/hexy/

Ако некако ти помогнав убо, ако некако ти одмогнав проштевај, до следно јавување остани ми со зравје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom