- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
`Ангелче` напиша:Очајно ми треба да најдам Универзитет или факултет на англиски јазик, во Брисел,Луксембург,Копенхаген,Хелсинки или евентуално во Холандија, отсек Архитектура (архитектура и дизајн или сл). Никако не можам да најдам се топнав барање!
eve ti web strana pa baraj univerziteti, jas ti go preporacvam vo bremen amerikanskiot univerzitet super e eden od najpoznatite e mislam deka ima arhitektura.
http://www.webometrics.info/
bojan81 напиша:Деца, земете одете во Франција, Австрија, Германија, Италија. Што сте запнале со Бугарија србија не ми е јасно, толкави ли ви се погледите до таму ли може да видете. Ете јас завршив во Бугарија и што фајде од тоа ниту знам ниеден светски јазик асолно знам Бугарски. А што се однесува до плаќање, цените што ќе ги плаќате на европските универзитети се најмалку 40% посто пониски на некои места воопшто и не се плаќа. Цените за престој не се ништо повисоки од еден нормален живот во Софија или Белград. Летоска бев во виена едни македонци што што студираа во виена плаќаа 400Е за трособен стан жевиат 4 значи плаќаат по 100 Е а си работат лепат плакати од каде земаат по 40 евра на ден. Од дома не земаат ништо за трошење се сами плаќаат итн. Така да ако сакате да имате нетолку добро образование, да сте цицачи на вашите родители одете во Бугарија, а ова другово за во странство е многу по просто и едноставно одколку да се запишете во Бугарија. Така да отворете ги малку повеќе вшите хоризонти.
E pa zatoa jas odam buigarija ama na angliski ke ucam, taka da bugarski samo za snaoganje nisto drugo , sosema e razlicno ke ke ucis na angliski i dobivas amerikanska diploma, ili diploma vo koja ti pisuva deka si zavrsil fax na angliski, a znam jas kaj e najdobro , na primer za kom najdobar e institutot za tehnologija vo cirih na koj se plaka 30 000 evra godisno