Touchpad Проблем

• Креатор на темата Креатор на темата Z Rajato
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 август 2009
Мислења
65
Поени од реакции
5
Здраво. Имам acer лаптоп, додека го работев со window 7 се си беше во ред. Сменив осмица и сега не ми работи touchpad-од од лаптопот. Кога го вклучувам првите 5 -10 секунди се е во ред но потоа не работи. Сменив драјвери неколку пати, и постсри и понови, пак ништо сменив windows пак ништо, се обидов со искл\вкл на комбинација на копчиња со fn ништо. Има некое решение или да си врстам седумче ?
п.с Со маус немс никаков проблем функционира беспрекорно.

Јас ваквиот проблем го средив со менување на boot модот.
Влези во биос и смени во UEFI Mode, на 8.1 не ми работеше и мене тачпадот, исталирав драјвери и се што треба и пак неработеше, едиствено решение најдов во UEFI mode, само добивав bootloop, така да мора нова преинсталација на windows.

пробај со стискање на FN и F7 , па кажи што биднало , знам така го оправав тач падот на повеке луѓе

Последно уредено:
Јас ваквиот проблем го средив со менување на boot модот.
Влези во биос и смени во UEFI Mode, на 8.1 не ми работеше и мене тачпадот, исталирав драјвери и се што треба и пак неработеше, едиствено решение најдов во UEFI mode, само добивав bootloop, така да мора нова преинсталација на windows.
Фала многу UEFI Mode навистина ми помогна... единствена мана што неможе да се зачуваат постоечките фајлови мора целосно да се форматира :) Сепак помогна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom