Колку време носите некое парче облека?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Значи купувате некоја блуза,или фармерки,сукња итн.После колку време мислите дека тоа е веќе "старо" па го тргате на страна и го носите само по дома а не надвор?Дали носите исти парчиња неколку години ако сеуште ви одговараат и не се излитени скинати или сепак после извесно време ви здосадуваат на некој начин?

Никогаш. Се десило да заборам на некое парче облека па зато да не го носам, а да го сметам за старо, па зато да не го носам иако ништо не му е, не.

не разликувам старо ново...имам стари парчиња кои ми се свигаат многу повеке од ново купените...ретко да ми се излитени или пак искинети бидејки гледам да се пазам...па затоа ги носам секогаш...и мода да им поминала-ако мене ми се свига зашто да не тогаш?

имам парчиња кои сум ги купила а сум ги облекла само два три пати-често ми е многу криво-но ете се осеќам неубаво во тоа,глапаво се осекам просто-па колку и да е убаво не го носам...

Ниеден мој партал не доживеал да слушне: Ти си скапано старо парче текстил, не заслужаваш место у мој шифоњер.
Кога купувам облека, гледам да е нешто што секогаш ќе е ин според моите критериуми...така да добро е да си во мојот шкаф:)

бидејќи не купувам облека често,а кога купувам,купувам само она што ми е удобно,го носам буквално додека не се скине! :baeh:

Mislam deka nema mnogu luge vo Makedonia koi kupuvaat obleka ja nosat samo ednas ili dvapati pa ja vrlaat,retki se takvite poradi "jakata" ekonomija kaj nas :toe:

Има парчиња облека што не сум ги ни облекла... Тоа е зошо шкафот ми е тооооолку среден,што кога ке го отворам се паѓа врз мене...
Облеката нема "рок на траење" , така да зависи од мене...Колку ке сакам да го носам тоа,и сл.

Зависи . Некои парчиња ги носам подолго време, некои ке ги облечам само 2 , 3 пати и толку.Затоа кога купувам гледам да ми се допаѓа облеката, да се чувствувам, удобно во неа и да можам да ја носам подолго време и во различни прилики.

Имам некои работи кои ми се купени пред 10 години и кои се во добра состојба и си ги носам ,иако ми се смалени...едноставно приврзана сум за нив и мислам дека никогаш не би можела да се откажам од нив.

Носам додека ми се допаѓа.Ми се има дешавано да си изнаносам некои ствари дур не се скинат, други да ги малтретирам за по дома, некои да ги заборавам и дека постојат во плакар...Вообичаено, све шо сум купила сум го изнаносила па макар и после тоа да заврши само на закачалка, битно сум му извадила мерак:pipi:

Искрено се додека не се скинаат...:toe:

Додека не побели од сонцето или го искинам од носење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom