Прекинување на договор со ОНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Baraban
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 јуни 2008
Мислења
55
Поени од реакции
12
Незнам дали е за тука темава, се извинувам ако грешам.
Имам договор со ОНЕ и земено телефон пред една година, и телефонов ми се расипа и го носам кај нив под гаранција по месец дена ми го враќаат телефонов со забелешка дека има механички оштетувања и гаранцијата се поништува, а механичкиве оштетувања се гребнатинки на ќошињата, и ме интересира дали може некако да го прекинам договоров со нив

Можеш, со тоа што плаќаш одредена (од страна на операторот) сума , и ако скоро си го склучил договорот со нив не ти препорачувам да го раскинеш оти дебело ќе треба да платиш за преостанатите месеци од договорот...не ме фаќај за збор ама мислам дека по 700 или 900 денара се плаќаше од месец и плаќаш еднократно.

ја сум кј нив некаде 6 години можда на пост пејд и имам уште една година преостанато од договорот, и дали може негде да се жалим ради случкава?

Ако си под договор кој сеуште не е завршен важи за сите оператори треба да си платиш сите преостанати идни претплати до крајот на договорот ако сакаш да раскинеш сега. Инаку за жалење има во таа агенцијата за телекомуникации ама колку ќе ти се исплати тоа види таму. Муабетов е за она со мали букви во договорите, за жал никој од нас тоа не го чита па после доаѓа до ова... Еден пријател пошто не знаеја како да му ја прекинат гаранцијата од ВИП телефонот му го вратија целиот миризлив а не бил таков со објанување дека не можат да гарантираат и поправаат бесплатно за накиснат телефон во парфем...

види овде јави се ако може да ти помогнат
http://www.opm.org.mk/

Последно уредено:
ја сум кј нив некаде 6 години можда на пост пејд и имам уште една година преостанато од договорот, и дали може негде да се жалим ради случкава?
Ако имаш човек може ќе завршиш работа иначе тешко, само ќе се нервираш.Така функционира се во државава наша, не барај правди по институции.

Секој договор може да се раскине - не постои нераскинлив договор.
Најнапред прочитај што пишува во договорот кој си го потпишал за раскинувањето на договорот, ако воопшто има нешто за тоа.
Можеш и да им напишеш писмо; сакам да го раскинам договорот - кои се вашите услови?

Да разговараме искрено. Кварот на телефонот беше или не беше предизвикан по твоја вина? На пример ти паднал?

не ми паднал значи ја седим на фб телефонов укочуе го рестартирам и толку више не се уклучи

Заеби. Подобро однеси го на сервисер. А сега да го раскинуваш договорот ќе треба да плаќаш пенали. Не ти се исплаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom