Македонска наставничка прогласена за една од 50 најдобри едукатори во светот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто мојот пост беше у некаква слична конотација пишан се осеќам повикан да ти реплицирам :D
Не е дека тука си лечиме некакви си политички фрустрации, туку пример еве ја сум фрустриран од тоа што нема медиум (или па се многу ретки) кој ќе објавува вакви убави вести со кои ќе треба да се гордееме. Нека бидат ваквите вести и продукт на некоја добра реформа (само што ги нема таквите) и нека им се препишува тоа како заслуга на тие наши владетели (ама ако стварно е така), ама зошто уопште не се известува за ова ?
Ама шо знам може па и подобро е да не се известува за вакви работи него секој медиум да си ја интерпретира веста и да си ја модифицира веста така што тоа ќе донесе некои си поени за неговите...

Пишував и јас за медиуми но не именував во тоа е разликата. Медиумите во глобала се ТИЊА без разлика на чија страна се. Тоа е муабетот. Се додека не видат политички интерес не ги интересира ништо и сите се исти нема разлика како што реков

Пишував и јас за медиуми но не именував во тоа е разликата. Медиумите во глобала се ТИЊА без разлика на чија страна се. Тоа е муабетот. Се додека не видат политички интерес не ги интересира ништо и сите се исти нема разлика како што реков
Еве за тоа се сложуваме, со мала разлика што мене не ми е проблем да ги именувам и во иста група ќе ги ставам сите медиуми било телевизии, портали, весници (со исклучок би рекол на 24вести зошто иако сите ги сметаат за сдсмовски медиум сум глеал емисии кај што пример нивни членови се праени лом, а што подоцна е искористено од курир за нивни цели)

@leandra како и за многу други теми на форумов каде се дискутира за луѓе кои го посветиле животот на нешто корисно, така и за оваа ќе има неколку лајкови, мал број прегледи и уште помал број коментари

Но затоа на сеирџиските теми како љубовниот живот на Кико или уметничките вознесенија на Раде Пилето фрчат мислења и коментари.

Исто е и со темите во кои се плука на се живо и за нашиот личен неуспех виновни се сите осем ние самите.

Лиѓето како Весна треба да ни бидат пример дека со труд, посветеност и работа на себе, можеме да успееме денес да бидеме подобри од вчера, а утре да бидеме подобри од денес.

Токму овој успех, да се надминеш себе, е нешто што ниедна власт, ниедна диктатура неможе да ти го одземе или забрани.

Би сакал барем малку повеќе македонските медиуми да посветат внимание на овие големи луѓе.

Некаде прочитав изјава од постар новинар кој рече: Новинарот има за цел да го дразни и провоцира слушателот/читателот. И со тоа се се согласувам тоа им е работа Поисплатливо е црна хроника од Србија, од колку од наши позитивни вести. Позитивните вести умреа во времето на Тито каде се знаеше што треба да иде на тв. А денес ова е се освен новинарство, ова е трагедија, мизерија во раскош. Да бираш илјадници вести за една салам да прочиташ.

Патем оваа струка е една од најбитните во општеството. Или те бива за работа со деца или не те бива. Неможе секој да биде учител. А што се случува на терен? Оние кои биле најслаби ученици во средно завршија педагошка, малку партиски го протресоа и станаа учители. И од нив резултат? - Нула.

Материјалот кој се пласира на децата до 5то одделение е суров за возраста. Мора како оваа учителка да се објасни. Мора да има идеа како да им пристапи на децата, затоа секоја чест за женава. 12 години предава во село оддалечено од Битола и на никој не му текнало за неа. По тоа се гледа колку нашиот образовен систем знае да цени и процени кадар. Во Норвешка која води во образовен систем во свет ова е секојдневие, а мене баш ме изненади што барем една учителка на ниво на држава има сопствени методи за воспитување на мали деца. Секоја чест.

Некаде прочитав изјава од постар новинар кој рече: Новинарот има за цел да го дразни и провоцира слушателот/читателот. И со тоа се се согласувам тоа им е работа Поисплатливо е црна хроника од Србија, од колку од наши позитивни вести. Позитивните вести умреа во времето на Тито каде се знаеше што треба да иде на тв. А денес ова е се освен новинарство, ова е трагедија, мизерија во раскош. Да бираш илјадници вести за една салам да прочиташ.

Патем оваа струка е една од најбитните во општеството. Или те бива за работа со деца или не те бива. Неможе секој да биде учител. А што се случува на терен? Оние кои биле најслаби ученици во средно завршија педагошка, малку партиски го протресоа и станаа учители. И од нив резултат? - Нула.

Материјалот кој се пласира на децата до 5то одделение е суров за возраста. Мора како оваа учителка да се објасни. Мора да има идеа како да им пристапи на децата, затоа секоја чест за женава. 12 години предава во село оддалечено од Битола и на никој не му текнало за неа. По тоа се гледа колку нашиот образовен систем знае да цени и процени кадар. Во Норвешка која води во образовен систем во свет ова е секојдневие, а мене баш ме изненади што барем една учителка на ниво на држава има сопствени методи за воспитување на мали деца. Секоја чест.

И тaa еднa учителкa ризикувa нaместo пoфaлбa дa биде кaзнетa пoрaди мoдификaцијa нa нaстaвните метoди.....вo држaвaвa не се бaрa инoвaтивнoст туку слепa пoслушнoст :(

И тaa еднa учителкa ризикувa нaместo пoфaлбa дa биде кaзнетa пoрaди мoдификaцијa нa нaстaвните метoди.....вo држaвaвa не се бaрa инoвaтивнoст туку слепa пoслушнoст :(
Една ластовичка не носи пролет. Треба да земат пример од неа другите наставници и да предаваат на овој начин кој во светски рамки е докажано дека е подобар милион пати од мртва атмосфера со домашно за цела недела. Што ти разбира тоа дете од домашно, само му го земаш детството го малтретираш.

Ако некој збореше за реформи во образованието ете нека и се јави на учителкава, она веќе ги прави. Адеми се разбира кога ќе го повтори материјалот за кој има магистратура нека и се јави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom