Алтернатива за Popcorn Time

• Креатор на темата Креатор на темата Deratization
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 септември 2014
Мислења
45
Поени од реакции
8
Дали знаете некоја подобра варијанта од овој софтвер?? Еве еден опис на овој софтвер за оние кои не знаат за што се работи. Гледање на филмови без download т.е се симнува прво еден дел од филмот и ти веќе имаш можност да почнеш да го гледаш и додека гледаш симнувањето продолжува и се исполнува цел филм односно buffering. Пред да почнеш да го симнуваш филмот имаш опции за одбирање на квалитет (се е во ХД тука но мене не ми е пресудно тоа може и 360-420п, не е проб) за превод на некои филмови имаш одма превод каков сакаш (не сум нашол мкд) но потоа имаш опција од кога ќе почне филмот да ставиш превод од комп што си симнал. Глупото во софтверов е дека во некои серијали некои епизоди ги има некои ги нема и неможеш да си ги гледаш по ред.. Некои филмови праат проблеми и сл. Ако знае некој подобра програма од ова а сл на ова нека каже. Фала.

Popcorn Time е во сеуште во бета фаза и не може да се очекува перфектно да работи, јас сум задоволен...оваа страна Joker беше нешто слично на Popcorn Time го ставаш линкот од торентот на пример од филм од замунда и почнуваш да си го гледаш филмот, сепак ниту овој сервис не работеше беспрекорно :)

Aлтернатива? еве ти...

Како се користи? го инсталираш програмот со исклучени бровсери од позадина. Идеш на некоја страна за торенти, пример Pirate Bay, го симнуваш торент фајлот, стискаш десен клик на него, и бираш open with > Ace Player, потоа чекаш едно 20-на секунди за да почне филмот, и тоа е тоа. Филмот секогаш се лоадира во максимален квалитет.

Подобро нешто од XBMC со Genesis addon нема! Секој нов филм го има во HD најкасно за месец дена, ТВ серии исто така. Мераци за гледање!
Untitled.jpg

Јас си гледам на оваа страна, не е софвтвер ама е добра. http://www.shush.se
Епизодите од сериите редовно ги упдејтираат.:)

Се ова што набројавте е неколку класи подоле од Popcorn Time. Со тек на време PT ќе стане многу подобар софтвер од што е сега, и луѓето што го прават ги знаат неговите маани.

П.С.
http://www.popcornexpress.me/
Popcorn time преку web browser

Се ова што набројавте е неколку класи подоле од Popcorn Time. Со тек на време PT ќе стане многу подобар софтвер од што е сега, и луѓето што го прават ги знаат неговите маани.

П.С.
http://www.popcornexpress.me/
Popcorn time преку web browser

Ако XBMC е неколку класи подоле од Popcorn Time тогаш сериозно не знаеш што зборуваш. Дали воопшто некогаш си користел XBMC за да го тврдиш тоа?

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Моментално помоќно нешто од xbmc во комбинација со добар андроид бокс НЕМА! Не само за филмови имаш еден куп адони за стримоби за се шо сакаш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Моментално помоќно нешто од xbmc во комбинација со добар андроид бокс НЕМА! Не само за филмови имаш еден куп адони за стримоби за се шо сакаш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако XBMC е неколку класи подоле од Popcorn Time тогаш сериозно не знаеш што зборуваш. Дали воопшто некогаш си користел XBMC за да го тврдиш тоа?

Да, корисник на XBMC сум, но не се разбравме добро изгледа. Јас мислев зборуваме за плеери од типот на Popcorn Time (torrent плеер), XBMC е нешто скроз подруго, а и по не user-friendly...

Да, корисник на XBMC сум, но не се разбравме добро изгледа. Јас мислев зборуваме за плеери од типот на Popcorn Time (torrent плеер), XBMC е нешто скроз подруго, а и по не user-friendly...

Во суштина да, XBMC не е торент плеер туку медиа центар, но има милион addon-и со кои може да правиш се што ти душа сака, па дури и да биде торент плеер. Јас го имав Popcorn Time инсталирано цели 15 минути! Прво и основно што ме нервира е фактот што за да гледаш филм на него без проблеми со сецкање, баферинг и слични срања е да имаш интернет со најмалку 20-30 Mbps брзина, друго е тоа што нема Македонски преводи иако мене не ми е потребно бидејќи со Англиски превод гледам, но оние што неможат им треба барем Македонски или Српски. Трето е што фалат доста филмови од постарите и документарни програми нема ич. XBMC е доста едноставен за користење, за почетници можеби не баш додека да се навикнат како да ги работат опциите и сетинзите, но после тоа е доста лесен и едноставен откако ќе сфатиш како функционира, мене ми е нај user friendly програм од ваков тип. Како што кажа членот @k3b погоре, нема подобро нешто од XBMC во комбинација со андроид бокс или смарт телевизори со андроид систем. Па дури и на епл тв може, или на распбери пи. Комбинации има милион.

Сега ќе го даунлоадирам XBMC па ќе го пробаме..
ЕДИТ: Али за жал програмава бара најмлаце Виста... А ја иам ХП така даа.. ништо работа

Во суштина да, XBMC не е торент плеер туку медиа центар, но има милион addon-и со кои може да правиш се што ти душа сака, па дури и да биде торент плеер. Јас го имав Popcorn Time инсталирано цели 15 минути! Прво и основно што ме нервира е фактот што за да гледаш филм на него без проблеми со сецкање, баферинг и слични срања е да имаш интернет со најмалку 20-30 Mbps брзина, друго е тоа што нема Македонски преводи иако мене не ми е потребно бидејќи со Англиски превод гледам, но оние што неможат им треба барем Македонски или Српски. Трето е што фалат доста филмови од постарите и документарни програми нема ич. XBMC е доста едноставен за користење, за почетници можеби не баш додека да се навикнат како да ги работат опциите и сетинзите, но после тоа е доста лесен и едноставен откако ќе сфатиш како функционира, мене ми е нај user friendly програм од ваков тип. Како што кажа членот @k3b погоре, нема подобро нешто од XBMC во комбинација со андроид бокс или смарт телевизори со андроид систем. Па дури и на епл тв може, или на распбери пи. Комбинации има милион.

Тоа сакам(е) да кажеме. Нов е софтверот, другарче само што стави македонски превод (поддршка), така да ќе дојде и тоа во наредниот апдејт. Иначе уште си користам XBMC, топ е, ама па муабетов за интернетов не ти држи вода. Обичен имам од MaxTV и ниту ми сецка, ниту buffering ми прави, а така и кај сите пријателчиња што го имам споделено PT. Така да, тоа ќе да е до тебе... А малце е "sluggish" целиот софтвер, али па HTML е во срцето, тоа е сега за сега.

А да, малку намената им е друга. Popcorn Time е да си инсталираш, да си одбереш филм и да гледаш, поточно нај user-friendly што е можно...

popcorn time не работи веќе, толку изгледа беше

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom