поврзување повеќе монитори на едно куќиште

• Креатор на темата Креатор на темата Bajda
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 октомври 2013
Мислења
13
Поени од реакции
5
Вака ќе носам мој хард диск во училиште и пошто сеа ако работи само мониторот на куќишто ке ме изедат, па ако некој знае дали ке можам да ги вмрежам и како би одело тоа фала однапред :D

Хардискот нема врска со ова ти шо го зборуваш, има софтверот што е ставен на хардискот.
Мислам дека ќе неможеш со windows xp/7 претпоставувам имаш некој од овие на хардискот, инаку мониторотите се поврзени на свичот а од свичот на комјутерот со лан кабел, не ми текнува како се вика името на плочката што е во комјутерот.
До осмо беме влезени во тежок филм нормално сакавме да ги играме сите игри на комјутерот а со ебаниот убунти не биваше ништо, па јас и уште еден му ставивме ХП на комјутерот резултат го знаеш имаше слика само на мониторт на куќиштето, среќа по информатика тој ни го даде оргиналниот ОС што беше на комјутерот па само го форматиравме комјутерот, па после имаш уште едно цд има го ставаш тоа пишуваш едни кодови глупости и се уклучуваат сите монитор поврзени со комјутерот.

Не имам Линукс и на мојов хард диск, сепак ке пробам само ке го мењам кога сакаат овие да играат ке им сменам а коа сакам јас ке си ставам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom