Зачувување превод на видео

• Креатор на темата Креатор на темата Sapphire
  • Време на започнување Време на започнување

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Локација
Valyria
Знам дека не се отвора тема за секоја глупост ама не знаев каде да го поставам прашањето и дали воошто има тема за ова, ако не смета нека стои.. како и да е, модераторите си знаат.

Вака значи, ако знае некој да ми каже како можи да го зачувам преводот со се филмот заедно, за кога ќе го пуштам да не мора да прикачувам превод посебно.. и да можам да го гледам на двд..
тенкју вери мач :)

Стави му исто име на филмот и на преводот и стави ги во еден фолдер, така автоматски ќе ти се пушти. За на ДВД не знам дали успева.

Ако DVD-то поддржува AVI, MP4 и сл формати, тогаш решението е ко што кажа казио.
Но, ако сакаш да биде залепено на самото видео, тогаш ...................... не можам да ја најдам темата, но имаше како и кој софтвер ти треба.
Побарај кај филмови, одамна нема никој пишано, така да враќај се назад можда цела година

да го зачувам преводот со се филмот заедно, за кога ќе го пуштам да не мора да прикачувам превод посебно.. и да можам да го гледам на двд..
тенкју вери мач :)
Any video converter free како и Freemake video converter се бесплатни. Со нив може да се залепи превод (и да се конвертира или уреди видео записот). Има и други програми само не се free ). Има и други на пример Ultra video joiner кој служи за спојување на видеа ама со него може да се лепи и превод за видео запис без второ видео. Овој програм ми се допаѓаше оти беше едноставен и имаше опција за додавање letter box за да се зачува aspect ratioто и да се уреди кодна страница и фонтот. Малку ќе треба да си поиграш со поставките (обично видео и аудио ги ставам на суперб квалитет или оригинал, зависно од програмот...) со помали видеа. И за првиот и третиот програм ќе треба да избереш оптимален фонт и кодна страна (најчесто е утф-8 или кирилица), фонтот може да го оставиш и дифолт само големината да му се подеси по желба.

Последно уредено:
power director e vrv za lepenje subtitles :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom