Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зашто така викаш !?!? За „Ослободувањето на Скопје„ имаше реклама за кастинг на ТВ. И у МКЦ беше кастингот...... Ја бев петилјади седумстотини шеесет и некојЈа бев на еден, ама за истиот дознав од тип кој работи како записник/камерман таму кој е другар на моја братучетка. Не е ова како во Америка, да има официјално соопштение на нет. Или може грешам, па има. Нека пишат и други да видиме како иде тој процес.
ii vleze ?Зашто така викаш !?!? За „Ослободувањето на Скопје„ имаше реклама за кастинг на ТВ. И у МКЦ беше кастингот...... Ја бев петилјади седумстотини шеесет и некој![]()
Зашто така викаш !?!? За „Ослободувањето на Скопје„ имаше реклама за кастинг на ТВ. И у МКЦ беше кастингот...... Ја бев петилјади седумстотини шеесет и некој![]()
Кажаа дека до 31 октомври ќе се јават на тие што се одбрани, и јас бев на аудицијаПрегледај го приврзокот 106830
Мислам дека немам толку срека за јас да бидам избран од 6000 луге.
(Можда за првиве сцени во Велес викнале една група,за следните сцени може други статисти ке викаат....)
Далеку од пензионер сум.Кажаа дека до 31 октомври ќе се јават на тие што се одбрани, и јас бев на аудиција
Баш сега ги гледам сликиве од снимањето, тоа статистите све некои старци, затоа не не одбрале, претпоставувам и ти си помлад.![]()
Мислам дека До Балчак е сниман во студија на fx3x, или па овој сега што ќе биде Ослободување на Скопје, ама еден од овие два сигурно.Овој јас кај што бев требаше да биде голема продукција, и да биде нешто свежо, плус ангажмани од страна на fx3x. Ако тие момци работат на блокбастери за специјални ефекти, замислете како ќе изгледа македонски филм со нив? Проектот се откажа затоа што Камческа како и по обичај, сметала дека филмот нема придонес од "Национален Карактер" и не добија финансирање.
Мислам дека До Балчак е сниман во студија на fx3x, или па овој сега што ќе биде Ослободување на Скопје, ама еден од овие два сигурно.
Според болдов филмов и те како е од национален интерес. Цел словенски свет капа ке ни симнеше и сигурно со други очи ке не гледаа (автоматски развој на туризам ке имаше за да ги видат лугето сцените каде е сниман филмот) иако можеби филмот немаше да биде ЛОТР од технички и актерски аспект, сепак ке беше мегу првите во светот со словенска митолошка тематикаНе се изразив поконкретно. Сакав да кажам дека на филмов на кој аудицирав, требаше да има ефекти налик тие од 300/Clash of the Titans/Lord of the Rings. Се работеше за приказна од фантастичен карактер, инспирирана од големците на самиот жанр кој го третира, и од словенската/македонската митологија присутна на овие простори. Прочитав синопсис за филмот и звучеше ептен јако. Дел од сценариото што ми го дадоа за аудиција исто беше бомба според мене. Едино нешто што кочи вакви проекти се гнидине во Влада, поточно од Министерство за Култура.
Затоа ќе гледате 1001 филм за народни борци и нивниот живот од А до Ш, до каква храна јаделе, и што последно носеле пред да умрат (а за кои никад не сте чуле, нити реални биле битни во споредба со некои други), а интересни проекти ќе фаќаат прашина у нечија фиока, затоа што на некој му прднало дека тоа нема да ја промиовира Македонија квалитетно, и дека не шири порака од "национален интерес". Да зеам да си пукам у врат. Најсериозно. Сочувствувам со сите визионери/филммејкери од територијава, биле они сценаристи, продуценти, или режисери. Кој знае каков живот треба да водиш како еден од нив, да не можеш еден асален филм по своја лична мерка да истераш. А ни таков филм, а уште помалку сработениве проектчиња на владава, ќе ги исплатат пристојно тие кои го создале филмот. Во првиов случај барем создателот ќе има ќејф дека направил нешто кул и свое.