Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Колку отприлика би чинел 4I? ГСМ арена предвидува околу 200 евра.

Последно уредено:
Треба да биде тука некаде, 200 ЕУР плус ДДВ, но не се знае точно. Ќе се дознае бргу и ќе се објави..

Носете го Mi 4i во Македонија оти тое...Не се издржва појке...

Драги MIUI љубители! Со голема чест сакам да ви соопштам дека на 23-ти Мај се организира Xiaomi ADRIA Fan Meetup во Белград!

1-TM.png

Тоа е настан за дружење на сите фанови на MIUI / Xiaomi од балканот. Под покровителство на Tehnomanija, ќе биде убав еднодневен настан.

Сите сте поканети да присуствувате, нормално све е бесплатно. Е сега, ќе се организира од тука една мала експедиција со комбинце, и таму се надевам една вечер преспивање. Тоа би било за некои 8-10 луѓе, кои можам да ги однесам со мене. За тие сместувањето и превозот ќе бидат бесплатни. Кој сака / може / во своа режија, или ќе се погоди на поминување тој ден, би било супер да дојде.. Но повеќе од толку лица неможам да средам за транспорт.

Кој сака, нека оди на главната тема на MIUI.mk форумот ТУКА и нека пише порака до Admin-от таму. Сеуште не се сите детали точно договорени, но има време за нив, битно дека организацијата е средена, и материјалите се спремни.
Се надевам на добра журка и дружење :)

@the_maker
Здраво другар,
неодамна добив Xiaomi Redmi2 и сакам да си подесам за да си го користам 3Г интернетот што ме следува со претплатата.
Но никаде нема опција за она подесувањето што е (vipoperator internet...) ?
разгледав низ описот на телефонот на веб страната, пишува све 2G, 3G, 4G HSDP дрн дрн.. но не успеав да се снајдам никако.
отидов и у ВИП - и тие не можеа ништо да ми помогнат.. пробаа да пратат смс со подесување - ни ништо не помогна...
Чаре?

а и ова РОМови, надградби што постираш тука.. како да знам дека има потреба да ги инсталирам јас?

Незнам дали кај вас е исто.. но кога ми се полни телефонот и ако ми се јави некој - полнењето прекинува, со додека не го завршам разговорот... дали и кај вас е така, и дали може да се промени ова некако?

и за крај.. кои тастери треба да ги кликнам за да направам screen-shot на телефонот?
Power + volume down не функционира.. :S

Ти благодарам однапред.

Здраво @DonExo , прво со здравје да си го користиш :) второ, а е битно, од каде е телефонот купен и која верзија на софтвер има. Затоа што он мора автоматски да ги подеси APN подесувањата за мрежата. Досега не сме имале таков проблем.. Пиши ми па ќе го средиме..

Ти благодарам на брзиот одговор.

вака сеа, ова со 3г интернетот и скрин-шотот се снајдов, ок е.

софтвер:
android 4.4.4
MIUI 15.1.23 Beta

model number: HM 2LTE-CU
build number KTU84P

инаку го добив на поклон, од AliExpress e нарачан.

шо бидна бе другар, нема ли помош за мене.. пошо не е купен телефонот од вашата фирма или од продавниците-партнери? :)

Хахахаха, те заборавив, не сум многу присатен на кајгана, туку на матичниот форум. Нема врска со фирмата, тоа си е твоја работа, а нит оваа е на татко ми :) Јас бесплатно пробувам да дадам поддршка како официјален Админ за МК.

Што остана како проблем сега? Нешто си пишал дека се средило...

Sent from my MI 4W

конкретно ова за надградбите ме интересира:

*дали треба (спореде инфо шо ти ги дадов погоре) да ги инсталирам
како да го направам тоа?
има ли шанси нешто да заебам со тоа... пошо во пакетот од продавачот ми пишуваше нешто во стилот „ве молиме немојте да ги апгрејдирате системскиот софтвер бла бла пошо може потоа нешто да не ви работи“ ... ?

*дали и кај вас кога ви е телефонот на полнач - ако ви се јави некој (или вие се јавете), ви прекинува полнењето на батеријата, и по крајот на разговорот пак продолжува да се полни?
ако не - како да го средам ова?

* кога и да пробам да инсталирам нешто од Google AppStore преку 3G интернетот - не сака, ми вика дека чека Wi-Fi конекција, иако јасно избирам да не чека за wifi конекција туку да го спушти тоа што сакам преку mobile data...
чаре?

Ок, све е лесно, ќе ти пуштам еден фајл и све ќе се оправи. Но една работа ми е чудна, а тоа е што ти рекле да не ставаш друг софтвер, да не "зезнеш" нешто. Е сега тоа по мене значи само една работа, па ќе мора да провериме, за да бидеме сигурни за понатака дека све ќе биде како треба.

Прво, влези во Recovery и кажи ми дали изгледа вака. Се влегува со држење на Power и Volume UP копчињата кога е изгасен телефонот.

73107846122780d1d54d764018f85210.jpg

Ако е и твојата ваква пиши ми и тераме..

Sent from my MI 4W

Што бидна со Mi 4i? Кога ќе го носите?
Треба да се земат од Индија, а тоа е малце комплицирано поради транспортот. Ги чекаме од Кина но не се излезени официјално. Зошто незнам, но ете за тој модел така испадна. Ќе пишам повеќе кога ќе знам..

Sent from my MI NOTE Pro

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom