Терацо и плочки

• Креатор на темата Креатор на темата peter
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој ако знајт од прилика нека ми кажит колку пари би ме коштало за купатило од 7 кватрати да наместам подни плочки директно на кошулица. Значи како одат цените на Плочките, лепак и т.н.
10 евра квадрат со нивен материјал, 5 евра со твој. Цената на плочката зависи од тоа каква ќе стајш

Ај некој ако знајт од прилика нека ми кажит колку пари би ме коштало за купатило од 7 кватрати да наместам подни плочки директно на кошулица. Значи како одат цените на Плочките, лепак и т.н.
Само на подот? Па тоа е лесно, ............ цена на плочки, во ценовен ранг од 400ден за м2, па до 1500.
Еве ќе ги земеме оние од 600 ден (10евра) тоа го множиш со 7м2 и добиваш 70евра.
На тоа пресметуваш и лепак и фуга, .... е тука не ги знам цените, ама верувам дена со 20-тина евра ќе завршиш работа.
И на крај, работната рака, во ова време (зимо) цените се пониски па се некаде помеѓу 5 и 6 евра од квадрат. тие 7м2 помножено со 6 ќе добиеш некаде 40-тина евра (42 поточно).
Сума сумарум доаѓаш до математика од 150 евра. Тоа е под услов само под и без некои други попатни поправки, а веруј ќе се јават, чешма/славина, па и можеби и ново казанче, када, .....

Ова беше основното, а ако сакаш цело купатило, со ѕидови, тогаш во почетокот квадратурата ја множиш со 4 и добиваш околу 30м2. Ова ако ставаш плочки до таван. И тогаш плочки се 300евра, плус работна рака околу 180, и лепак и фуга вероватно 50-тина евра. Вкупно преку 550 евра.
Ете бујрум, математика одприлика

ako ti treba ceni i se pocekaj da go prasham mojot majstor koj raboti bash ovie denovi kaj mene ,ako dozvoli vo pp ke ti go pisham mobilniot negov ,epten e strucen

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom