- Член од
- 25 април 2009
- Мислења
- 371
- Поени од реакции
- 137
Здраво на сите. Незнам дали ја отворив темата на право место али ако не е за тука ке молам да се премести. Веке 2 месеци од август месец битола и регионот нема комисија за полагање за возачки испит. Автошколите се полни со кандидати кои веке завршиле со обука и се спремни да полагаат, али НЕМОЖАТ. МВР веке втор пат распишува конкурс за оформување на комисија. Првиот пат не бидна ништо. На прашање во повеке автошколи ми викааат дека полагање освем во местото на живеење неможи. Освем ако промениш адреса на живеење во друг град која што била предолга процедура.
Значи не ми е јасно како можи некој 2 месеци да ти го ускрати правото на возачка дозвола??? Јас имам завршено обука за Е категорија приколица, значи поминато ми е све а чекам од 1ви септември али узалуд. Лекарското ми истекува декември кај 5-6ти. Денес идам у атуошкола и ми кажуваат дека тек после 20 ноември можно е да има нешто. Кој ке ми го надокнади мене и на останатите кандидати од регионот лекарскиот преглед кој кошта 50 и курус евра што го испуквам времето во чекање на неспремност на државата (општината) да обезбеди комисија за полагање. А уствари генерално прашање има ли правда во оваа држава???

Значи не ми е јасно како можи некој 2 месеци да ти го ускрати правото на возачка дозвола??? Јас имам завршено обука за Е категорија приколица, значи поминато ми е све а чекам од 1ви септември али узалуд. Лекарското ми истекува декември кај 5-6ти. Денес идам у атуошкола и ми кажуваат дека тек после 20 ноември можно е да има нешто. Кој ке ми го надокнади мене и на останатите кандидати од регионот лекарскиот преглед кој кошта 50 и курус евра што го испуквам времето во чекање на неспремност на државата (општината) да обезбеди комисија за полагање. А уствари генерално прашање има ли правда во оваа држава???