Скоро 2 месеци Битола и регионот без комисија за полагање на возачки испит!

Член од
25 април 2009
Мислења
371
Поени од реакции
137
Здраво на сите. Незнам дали ја отворив темата на право место али ако не е за тука ке молам да се премести. Веке 2 месеци од август месец битола и регионот нема комисија за полагање за возачки испит. Автошколите се полни со кандидати кои веке завршиле со обука и се спремни да полагаат, али НЕМОЖАТ. МВР веке втор пат распишува конкурс за оформување на комисија. Првиот пат не бидна ништо. На прашање во повеке автошколи ми викааат дека полагање освем во местото на живеење неможи. Освем ако промениш адреса на живеење во друг град која што била предолга процедура.

Значи не ми е јасно како можи некој 2 месеци да ти го ускрати правото на возачка дозвола??? Јас имам завршено обука за Е категорија приколица, значи поминато ми е све а чекам од 1ви септември али узалуд. Лекарското ми истекува декември кај 5-6ти. Денес идам у атуошкола и ми кажуваат дека тек после 20 ноември можно е да има нешто. Кој ке ми го надокнади мене и на останатите кандидати од регионот лекарскиот преглед кој кошта 50 и курус евра што го испуквам времето во чекање на неспремност на државата (општината) да обезбеди комисија за полагање. А уствари генерално прашање има ли правда во оваа држава??? (n)(n)

Имам другар што му е целосно помината обуката и треба да полага, чека месец ипол секако. Вика дека веќе заборавил да вози. :ROFLMAO: Стварно е апсурдно толкава пауза измеѓу обуката и полагањата.

Слично мене кога полагав ми се деси, при обуката правевме одредени вежби за полигон (старите вежби) и потрошив 4 цели часа од предвидените 36 за тоа, за на крај да полагам по нови вежби за кои ги вежбав пола сат пред полагање. Ни ми се надокнадија тие залудни 4 часа вежбање ни ништо.

Од 20ти Јули си чекам иначе... од тоа шо разбрав од муабети низ град тешко ни до нова година да оформат..

Друга работа шо разбрав, лекарското морало да биде најстаро 3 месеци, иако има важност од 1 и пол (или една беше ?) години...

Вакво нешто не смее да се случи. Кој ќе ви ги врати парите ако навреме не се формира комисија и ви истече рокот на документите? После може да не ви ги признаат овие документи и да ви бараат да вадите нови затоа што немало комисија и сите си прават журка. Крајно несериозно и неприфатливо. Зошто не се договорите сите авто школи и ученици и не им отидете во МВР-СВР да се буните? Ако ништо друго барем документите да ви ги прифатат кога ќе се формира комисија за да не давате пак пари. Вакво нешто прв пат слушам.

За тие што се поупатени, нели може да се доведе комисија од друг град и пред нив да се полага, веќе кога неможе учениците да полагаат надвор од местото на живеење? Јас колку што знам на пример ученици од Радовиш и околните села немаат комисија за полагање па полагаат во Струмица. Јас кога полагав имаше најмалку 10 луѓе од Радовиш.

Вакво нешто не смее да се случи. Кој ќе ви ги врати парите ако навреме не се формира комисија и ви истече рокот на документите? После може да не ви ги признаат овие документи и да ви бараат да вадите нови затоа што немало комисија и сите си прават журка. Крајно несериозно и неприфатливо. Зошто не се договорите сите авто школи и ученици и не им отидете во МВР-СВР да се буните? Ако ништо друго барем документите да ви ги прифатат кога ќе се формира комисија за да не давате пак пари. Вакво нешто прв пат слушам.

За тие што се поупатени, нели може да се доведе комисија од друг град и пред нив да се полага, веќе кога неможе учениците да полагаат надвор од местото на живеење? Јас колку што знам на пример ученици од Радовиш и околните села немаат комисија за полагање па полагаат во Струмица. Јас кога полагав имаше најмалку 10 луѓе од Радовиш.
го знајш она кадија те тужи кадија те суди? е ова е нешто слично на то (n)

Оти не ви донесат комисија од друга општина?
затоа што сите си кјутат, како све да е во ред, то е во гените на македонецот, 500 години турците не дупеа ги трпевме а камоли овие што се 8 години :гомце: Aјде тоа што нема нема.....лекарските уверенија што ке е со нив? јас сум спремен за испит од 6ти септември па до денес чекам кој било момент да се пријавам ако дојди комисија. Ако оди вака до декември ми одат наново 3000 и кусур денари за ново лекарско уверение, а тешки да бев само јас, значи прајме муабет за бројка од 500 кандидати што чекаат да полагаат.:facepalm:

Ние две години полигон немаме за полагање, ти комисија бараш...

Значи имало и полошо од Кавадарци... Ние полигон полагаме во Велес, таму вежбаме само еден ден пред полагањето и одиме порано на денот на полагањето за да пробаме пак. За градска има една комисија од Велес и една од Кавадарци и моли се ако падниш наредниот пат да ти се погоди истата, оти двете различно бараат од тебе.

Шо не идите у Неготино, ни иаме полигон. :D
Значи имало и полошо од Кавадарци... Ние полигон полагаме во Велес, таму вежбаме само еден ден пред полагањето и одиме порано на денот на полагањето за да пробаме пак. За градска има една комисија од Велес и една од Кавадарци и моли се ако падниш наредниот пат да ти се погоди истата, оти двете различно бараат од тебе.

Комисија за полагање на возачки испит во Битола ке имате истата онаа комисија кај која што полагаме ние од Кочани, Виница, Берово, Делчево и Пехчево. И тоа во најскоро време. Јас полагав пред 10 дена во Кочани и ова беше кажано од страна на член на комисијата. Со среќа нека ви е. :)

Шо не идите у Неготино, ни иаме полигон. :D
Па идеа таму пред тоа знам, ама се жалаа многу тежок бил. :D Сега и кај нас има само не знам зошто не е пуштен во употреба, сто пати подобар е од велешкиот.

1 декември уште малце, а ситуацијата несменета. Во право е онај од тв што вика ех моја чудесна земјо. Најпоке ме чуди како нема никој кој да се побуни да кажи на оваја тема, проблем настанат 4 месеци. Али се сетил некој и на тв му го пери мозокот на народот со баба рада, тревари, секоја втора емисија за болести е, наместо со реалните проблеми со кој се соочват општините. Едно имам да кажам, државава е :гомце:. Simple as that.

Веќе 5ти месец, тик так, тик так.......... Некој информација да не има?

Официјално ништо... неофицијално од инструктори во една авто школа се спомнува 22ри овој месец као демек работава била завршена ... јас не верувам овој месец да биде нешто, јануари има многу празници па ќе си го ладат... тек февруари....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom