Новите казни кои ги подготвува МВР ќе ги наплаќа Управата за јавни приходи

• Креатор на темата Креатор на темата maxer
  • Време на започнување Време на започнување
100 евра за каиш,заборавени неуклучени светла или зборување на мобилен.............досега овие се регулираа со казнени поени,е сега мислете му ја
Ја колку што знам тоа за неуклучување светла преку ден, не постои више.

Ајде мобилен зборување ќе разберам, за ова и јас сум да се казнува, еден пред две недели баботеше на телефон од Градска до Порта Влае, цел сообраќај го закрчи. Паркирај негде и ломоти колку сакаш. Ама да казнуваш за појас и светла дење :lolzz:
зборувањето на мобилен директно го загрозува сообраќајот со тоа што ти ја одзема концентрацијата во возењето,губиш контакт со возилото и случувањата на коловозот..........јас сум за ова и да се дуплира казната..........шо велиш,паркирај настрана и цел ден разговарај и нештети на никому[DOUBLEPOST=1420116101][/DOUBLEPOST]
изгласаа нешто само во летен период да не мора да палиш светла,но не знам дали законски спроведија и не мора во летен период да употребуваш светла..........зо зимски период се задолжителни сигурно

Мене летото ме опоменаја за светла дење, шо би значело дека уште важи

Исто не носам зимска опрема.
Ќе се расправам ако му текне на некој да ми цепидлачи за тоа.
Пошто убаво си пише тамо - за надвор од населено место.

Мегу друго и воведување на возачка култура која многу недостасува на нашите патишта, без разлика дали се однесува во град или на отворени патишта.

Гледам Скопје стана многу почисто после казните за фрлање кеси, мастики, хартии, цигари и што ти е знам што друго на улица/јавен простор.

Гледам Скопје стана многу почисто после казните за фрлање кеси, мастики, хартии, цигари и што ти е знам што друго на улица/јавен простор.
Да почекаме да се стопи снегот, па да видиме колку се влијателни казните за подигање на јавната свет кај Скопјаните.:):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom