High Tech кинески телефони

• Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
Tie iphonite i SG od bitpazar i buvljak.
:icon_mrgr:
Nitu 0,1 posto od narodov nema voopsto videno kako izgleda i raboti nekoj od ovie fantasticnive gorenavedeni kinezi. Mislat isti se so tie od bitpazar.
:tapp:

абе ок тоа дека неаме испробано кинески телефон у рука како функционира,ама и да го испробаме,поголемиот дел пак ќе речат дека е кинеско срање,пошо е од Кина.Таков стереотип се има создадено уште одамна.

Мене искрено ми влече око Ми4 и имав во план да го земам,пред да дознаам за Нексус 6.
А искрено Ми4 е изгор телефон,иако кинески,Xiaomi лека полека се пробива во мобилната индустрија,само кај нас ретко дека ќе го најдеме за асална цена.Му опнале многу висока цена и тоа е што ме спречува да го земам,а имам Нексус 4 моментално.

Кои се тие телефони што имаат очајна изработка?

Quart, LDK, Privileg, Goclever, Ainol...
Кога веќе би бирал од она шо е на нашиот пазар би одел на тајвански Gigabyte.

Cekaj da navalat BYD, Great wall i slicni auto proizvoditeli, sol ke gi napravat evropskive firmi. Zasega eu se vadi na izduvnite gasovi,poso kineskite koli ne mozat da gi ispolnat strogite eu propisi. Gledaj so se desi so kineskite skutercinja i motori, nikoj vekje ne kupue skuter proizveden vo EU,barem kaj nas. Sve e od kina.
A za telefonive, ne da si greska brat so razmisluvanjeto, vo brzo vreme koga ke zemat zamav ke ti stane jasno za sto e temava. Ne znaci ako e od kina deka e skart, pusti gi tie sklj skart klasa imitacii. Ovde zborime za vrhunski proizvodi so top tehniologija. I Iphone i SG se proizveduvaat vo Kina.
ko so kazav jas sigurno zemam neso od kinezive vo naredniov period.

А бе дали си нормален. Во ЕУ никогаш нема да продаваат коли. НИКОГАШ. Зашто се канта невидена. Зашто возиш германска половна со 200000Км .. Купи си нова кинеска. Инаку и телефоните им се УЖАС.

Quart, LDK, Privileg, Goclever, Ainol...
Кога веќе би бирал од она шо е на нашиот пазар би одел на тајвански Gigabyte.

Другар, јас тие не ги рачунам за телефони, оние кои ги наведов се квалитетни, и далеку над овие кои ги наброја.

Последно уредено:
признавам само 3 произведители на smartphones Sony,Samsung и Iphone сето останато се само играчки за деца

А бе дали си нормален. Во ЕУ никогаш нема да продаваат коли. НИКОГАШ. Зашто се канта невидена. Зашто возиш германска половна со 200000Км .. Купи си нова кинеска. Инаку и телефоните им се УЖАС.
Zato so za kola ne davam povekje od 3000 evra. Za tie pari nova nema(zasega). Inaku so im fali na korejskite auta npr? Jas sega ako bi kupuval novo definitivno bi kupil Kia ceed dizel ili dacia duster. So golfovite poarni da ne se pa se duplo poskapi.
Kolku kineski skuteri i motori se prodavaat godisno, a kolku onakvi od EU?
Koga ne si videl telefon od navedenive kineski firmi, posebno od oppo i xiaomi ne lupaj na pamet. EU polecka ja zafakja chinaphone manija, moja prognoza e deka posle 2-3 godini 90% od proizvedenite telefoni vo svetot ke bidat od kineski brendovi (a i sega e sve proizvedeno tamu samo so logo od multinacionalkite)

Последно уредено:
Од кинескиве само за Huawei би размислувал посериозно за купување, другите некако уште ми се несигурни.

Zato so za kola ne davam povekje od 3000 evra. Za tie pari nova nema(zasega). Inaku so im fali na korejskite auta npr? Jas sega ako bi kupuval novo definitivno bi kupil Kia ceed dizel ili dacia duster. So golfovite poarni da ne se pa se duplo poskapi.
Kolku kineski skuteri i motori se prodavaat godisno, a kolku onakvi od EU?
Koga ne si videl telefon od navedenive kineski firmi, posebno od oppo i xiaomi ne lupaj na pamet. EU polecka ja zafakja chinaphone manija, moja prognoza e deka posle 2-3 godini 90% od proizvedenite telefoni vo svetot ke bidat od kineski brendovi (a i sega e sve proizvedeno tamu samo so logo od multinacionalkite)
друже тоа си е твое мисење но нема да се случи се додека има iphone и samsung
кинеските компании не венсуваат иновации во телефоните него само копираат од другите поразвиени фирми и затоа нема да станат популарни исто така тука игра улога квлитетот може само 1 до 100 да се погоди како што треба од тие кинеските али нема многу да издржи заради послабите делови кои му се ставени за да заштедат на цена кинезите
а за едно си во прави се се склопува во кина заради ефтината работна сила али ипак секој од брендовите Sony, Samsung, Apple си има овластена фирма која ги склопува тие телефони деловите се доставуваат само до фабриката денеска Кина работи за цел свет затоа еи една од земјите со најголем економски раст али ипак имаат уште многу да одат додека дојдат до некој бренд во телефоните

абе ок тоа дека неаме испробано кинески телефон у рука како функционира,ама и да го испробаме,поголемиот дел пак ќе речат дека е кинеско срање,пошо е од Кина.Таков стереотип се има создадено уште одамна.

Мене искрено ми влече око Ми4 и имав во план да го земам,пред да дознаам за Нексус 6.
А искрено Ми4 е изгор телефон,иако кинески,Xiaomi лека полека се пробива во мобилната индустрија,само кај нас ретко дека ќе го најдеме за асална цена.Му опнале многу висока цена и тоа е што ме спречува да го земам,а имам Нексус 4 моментално.

Ајде и јас малце да си кажам. Повеќето од вас искрено незнаат што зборуваат. Нити пробале Mi (xiaomi) телефон, ниту читале за софверот. Кога се споредува еден еко-систем на софтверот и нивниот OTA како база на еден производител на Хардвер, тогаш има многу фактори. Но ако се споредува вкус, тоа е друго. И за тоа да судиш најчесто треба во рака да ги имаш сите телефони што ги споредуваш.

Mi 3 (не Mi 4) e подобар по сите параметри од 98% од телефоните кај нас. Не дека има поголем екран од G3, не дека му фали AOSP што го има Нексусот, туку дека никој не сака да свати дека КИНЕСКИ телефон се 99% од сите светски телефони. Xiaomi се произведуваат во Foxconn, каде што се прават само уште iPhone и Blackberry, и квалитетот на Mi 3 со магнезиумско-алуминиумска рамка и батерија од 3080 mAh, со Сони камера 13 MP и драма екран на Sharp, и дебелина од 8,9мм е неспоредлив. Фирмата е основана со 5 милијарди капитал за да прави модифициран Андроид кој сеште бесплатно го дава за 550+ други модели на телефони, и за скоро сите од нив прави секој петок OTA апдејт. Дури после 2 години почнува да прави телефон ЗА својот софтвер, кој е оптимизиран до максимум. Не постои друг производител кој го нуди тоа за своите уреди, не им се исплати до толку да ги тинтраат корисниците.. ;)

И второ за цена од 17.900 ден не постои друг кој може да му конкурира.. Може да отвориме дебата на сите теми слободно :) A дека има и AOSP и CM и MIUI 6 за него тоа е само пандан на сите други.

Ефтиното СКАПО ЧИНИ
Хахаха, да да.. Да го видиш мојот Mi 4 во живо, со stainless steel рамка, како демек „единствениот“ Samsung Alpha што го промовираат сега, само 3 месеца пред него, нема веќе друг телефон да помислиш.. ;)

Друже ај не замарај. Купи си и фали се со фаличната роба. И да си купиш кинеска кола на сите да им се фалиш како си се заебал

Друже ај не замарај. Купи си и фали се со фаличната роба. И да си купиш кинеска кола на сите да им се фалиш како си се заебал
?? Ај нека та научат да се однесуваш па постирај :) ти „замараш“ со глупости кои не ги знаеш, а јас му одговарам на дечкото што се изјасни што сака да купи. Јас пуштив инфо за фирмата и телефоните, а за кола тоа оди во GreatWall гледај, јас со точак се возам.. Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom