High Tech кинески телефони

• Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
?? Ај нека та научат да се однесуваш па постирај :) ти „замараш“ со глупости кои не ги знаеш, а јас му одговарам на дечкото што се изјасни што сака да купи. Јас пуштив инфо за фирмата и телефоните, а за кола тоа оди во GreatWall гледај, јас со точак се возам.. Поздрав

Не ми кажуј што да купам. И не ги лажи луѓето со скапаната кинеска техника

Nasinec od avstrija go kupil mi4 za 250 evra od nekoja internetna strana od holandija, imale demek skladiste za kineski telefoni. Taa cenata nekako solena sto ti si ja napisal. Dokaj 200 evra odma bi dal. Inaku telefonot e stvarno fantazija. I so cena 250e nema nikakva konkurencija.
Ovie najjakite kinezi se ramo uz ramo so starite volci, a se 70% poeftini.
Strasno interesen e i toj Efox e5s, mislam deka kosta okolu 130 evra, skoro identicen telefon kako galaxito, nema nikakva razlika samo malce poslabi karakteristiki na kamerata.
За 250 ЕУР не постои тој телефон, дури и копиите се поскапи :)

За 250 ЕУР не постои тој телефон, дури и копиите се поскапи :)
Mozda ripnale cenite vo meguvreme :icon_mrgr: se zgolemila pobaruvackata. Ne sum gledal kolku se cenite, znaci telefonot go probav vo avstrija kaj eden nas od kocani, i on mi kaza preku internet si go naracal mi4 od holandija za 250 evra. Mi3 mislam deka bile okolu 180 evra. Ne veruvam da me laze, ako pominam pak otkaj grac ke pominam kaj niv pa da vidam kaj go naracal.
A moze i da gi kacile cenite, prvata serija Mi3 bese rasprodadena preku internet za 2 minuti.[DOUBLEPOST=1412336455][/DOUBLEPOST]
Не ми кажуј што да купам. И не ги лажи луѓето со скапаната кинеска техника
Pa nikoj ne te tera da kupuvas, zemi si ajfon ili SG i cepaj, ovde e temava za site so znaeme kakvi telefoni pravat firmi kako xiaomi.

Не се сите кинески компании исти.
Oppo, Xiaomi, Huawei и One plusone се на исто ниво како и Самсунг, Сони, ЛГ, Епл, ХТЦ... Го ставаат буквално истиот хардвер како нив, истите Snapdragon чипови, истите квалитетни IPS дисплеи со висок dpi, истите камери, истиот софтвер, некои дури и подобар, пример oneplus има фабрички CyanogenMod, ванила AOSP Андроид. Единствена сличност со кинезине што продаваат еднојадрени копии, а ги прикажуваат како quad core и слично им е тоа што се од Кина.
Oppo пред да почне да прави телефони правеше (уште прави) хај енд аудиофилски уреди на кои може да им позавидат и самсунг и сони.

Не се сите кинески компании исти.
Oppo, Xiaomi, Huawei и One plusone се на исто ниво како и Самсунг, Сони, ЛГ, Епл, ХТЦ... Го ставаат буквално истиот хардвер како нив, истите Snapdragon чипови, истите квалитетни IPS дисплеи со висок dpi, истите камери, истиот софтвер, некои дури и подобар, пример oneplus има фабрички CyanogenMod, ванила AOSP Андроид. Единствена сличност со кинезине што продаваат еднојадрени копии, а ги прикажуваат како quad core и слично им е тоа што се од Кина.
Oppo пред да почне да прави телефони правеше (уште прави) хај енд аудиофилски уреди на кои може да им позавидат и самсунг и сони.

Е па ете причина повеќе да си купиш кинеско ѓубре. А ти Валво зашо не си купи КИА дизел ? туку ни кажуваш како Голфот е најдобар ? Купи си кинеско ѓубре никој не ти брани ама не ни ги шибај твоите фрустрации.

Е па ете причина повеќе да си купиш кинеско ѓубре. А ти Валво зашо не си купи КИА дизел ? туку ни кажуваш како Голфот е најдобар ? Купи си кинеско ѓубре никој не ти брани ама не ни ги шибај твоите фрустрации.
Работата е што тие компании што се набројани не прават радиоактивно кинеско ѓубре што може да се најде кај нас на Пазар3 и Реклама5, туку прават квалитетни оригинали на ниво, па и над нивото на самсунг, хтц, епл... Спомнав mi4 е супер телефон, ама не по цената што го продаваат кај нас бидејќи е напумпана.
Инаку јас лично многу би сакал еден OnePlus one, ама штета што го нема кај нас, па за таа цена кај нас продаваат галакси с3 со веќе инфериорен хардвер и квалитет спореден со OnePlus one

Последно уредено:
Pa eve imav kineski skuter, go sitnav poso vekje ne mi treba, inaku odlicno si ja vrsese rabotata.
I ne znam so gi mesas kolite vo temava, pa i iphone i sg ne se evropski, aj so e sve proizvedeno vo kina, so sega nekoj da ne vozi americka kola slucajno?

Јас користам Xiaomi Mi3 (64GB) веќе 4 месеци и немам апсолутно никакви забелешки, презадоволен сум(хардвер, софтвер, подршка). Mi4 ми е во план но само откако ќе излезе 4G верзијата што би требало да се случи некаде до крајот на оваа година и секако не по цена од 26.000ден. особено што цената во Кина е 250eur за 16GB верзијата и 330eur за 64GB верзијата...Xiaomi е сериозна компанија со високо квалитетни производи, во тоа не треба да се сомневате воопшто, единствен проблем кај нас е што нивните производи се тешко достапни односно достапни но по превисоки цени...

Kaj go kupi drugar, preku internet li si go naraca? Ima li nekoj ovde iskustvo so naracuvanje na ovie preku internet, so procedura e i kolku se davackite? Loso e posle so garancijata, kojznae kako ide ovaa rabota, nedaj boze neli i prilikom transport navaka moze da se osteti i slicno.

Kaj go kupi drugar, preku internet li si go naraca? Ima li nekoj ovde iskustvo so naracuvanje na ovie preku internet, so procedura e i kolku se davackite? Loso e posle so garancijata, kojznae kako ide ovaa rabota, nedaj boze neli i prilikom transport navaka moze da se osteti i slicno.
Gi imas kaj nas, vidi go mojot potpis..

Го добив како подарок, имам контакти во Кина по службена линија, инаку пакетот што го добив имаше и Mi слушалки, Xiaomi Power Bank 10400mah, оригинал Xiaomi futrola i folii...Пред 1 месец купив уште еден Mi3 16GB, со фолија, футрола и поштарина околу 230eur....изгледа и во двете ситуации имав среќа па немаше никакви царински давачки, ми беа доставени до дома, кога би имало би било некаде околу 30% од вкупната вредност. Што се однесува до транспортот не верувам дека може да се оштети, одлично се спакувани, а гаранцијата тука ништо не ни значи само ќе се надевам дека нема да ми се случи било каков проблем. :)

Го добив како подарок, имам контакти во Кина по службена линија, инаку пакетот што го добив имаше и Mi слушалки, Xiaomi Power Bank 10400mah, оригинал Xiaomi futrola i folii...Пред 1 месец купив уште еден Mi3 16GB, со фолија, футрола и поштарина околу 230eur....изгледа и во двете ситуации имав среќа па немаше никакви царински давачки, ми беа доставени до дома, кога би имало би било некаде околу 30% од вкупната вредност. Што се однесува до транспортот не верувам дека може да се оштети, одлично се спакувани, а гаранцијата тука ништо не ни значи само ќе се надевам дека нема да ми се случи било каков проблем. :)
Ти паднала секирата у мед. Живо џабе си го земал.

Инаку не препорачувам купување телефони од алиекспрес и слични поради непријатно искуство

Можеби се дуплира мојот пост, но во друга тема можеби нема да го видите. Админ ако треба избришете еден.

Еве и тука малце да придонесам за заштита на купувачите или за проверка на тие веќе што купиле Mi телефон.

MI Anti-Fake e програм кој врши Идентификација на вашиот Xiaomi телефон, и проверка на неговата оригиналност.
Програмот е направен од страна на најголемата група на девелопери за MIUI која се вика MIUI Adria (каде и ние сме членови, т.е. фамилија :) ), во директна соработка со Antutu кој е познат по своите benchmark програми нели.

Програмот се инсталира како секој друг програм, со овозможен ROOT пристап, и за правилна работа треба интернет конекција, затоа што се поврзува со серверите на фабриката за проверка.

Моментално MI Anti-Fake може да ги провери следниве модели: MI 1, Mi 2/2A/2S, MI 3, MI4, Redmi 1/1S, Redmi Note, а наскоро и другите што излегуваат.

Голема благодарност до нашите пријатели http://adria.mobiledevs.net

Симнете го тука: DOWNLOAD

Анхоч почна да ги носи DOOGEE ги има во најновиот флаер, пример овај:
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3017&pid=36712 за тие пари, 9000 ден стварно даваат многу, али тоа е таа мала но битна кочница :D...батерија од само 1750 mAh, со 5 инчи екран којзнае и дали еден ден ќе издржи овај. А исто во анхоч го имаш LG G2 mini за 11.600 ден ;), е па сега види дали ти вреди да ризикуваш 9000 за кинески, недокажан со слаба батерија отколку да си додадеш уште 2600 и да си земеш класа телефонче. Значи единствен начин да се пробијат кај нас е со ниска цена. Не е до толку глуп народов да се истрчаат сите да изназемат кинески телефони само зато што се малку поефтини а даваат нешто повеќе во хардвер. 13 МР на нивната камера може да бидат и полоши од 8 МР на LG или Samsung на пример. ;) Не е се во бројките.
Али на големо се рекламираат, тоа е плус и ако спуштат уште на цената, може да земат свој удел на пазарот. Дотогаш народот ќе оди на проверени марки Apple, Samsung, LG, Sony...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom