High Tech кинески телефони

• Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
:icon_mrgr: Poso dosega ne sum videl otvorena tema za ova eve jas ke otvoram. Vo posledno vreme vo Kina ima vistinski bum so novi igraci vo svetot na mobilnata tehnologija. Oppo,Meizu, Doogee,Efox, Xiaomi ....
Moj favorit, go imam probano vo austrija i ke go nabavam denovive:
Xiaomi Mi4
Oppo Find 7a
Najdobriot klon na galaxy, efox e5s:
Interesno kaj nas nema uste generalen uvoznik ili zastapnik za nekoja od ovie firmi. Me cesa jas da pocnam prv. :vozbud:
Ako nekoj naracuval neso ovakvo preku internet neka spodeli informacii se plakja li carina danok i kolku itn.

Последно уредено:
Xiaomi почнаа и кај нас да се продаваат преку http://www.hi.com.mk/ . За подетално ќе ти пише the_maker (мислам така му беше никот). Иначе мене лично многу ми се допаѓа за цената RedMi 1s кој го продаваат за 9.900 ден. Сега користам windows phone, но се ме влече назад кон андроид.

Nasinec od avstrija go kupil mi4 za 250 evra od nekoja internetna strana od holandija, imale demek skladiste za kineski telefoni. Taa cenata nekako solena sto ti si ja napisal. Dokaj 200 evra odma bi dal. Inaku telefonot e stvarno fantazija. I so cena 250e nema nikakva konkurencija.
Ovie najjakite kinezi se ramo uz ramo so starite volci, a se 70% poeftini.
Strasno interesen e i toj Efox e5s, mislam deka kosta okolu 130 evra, skoro identicen telefon kako galaxito, nema nikakva razlika samo malce poslabi karakteristiki na kamerata.

Нов нема конкуренција за 250 евра, ама за тие пари на пример има половни или на договор Nexus 5 и LG G2. За да го освојат пазарот во Македонија треба да ги намалат цените имаат голема конкуренција.

Gi zaboraviv i Doogee i nivniot najnov top telefon DG900 turbo2 so cena od okolu 170 evra.
[DOUBLEPOST=1412250506][/DOUBLEPOST]
Нов нема конкуренција за 250 евра, ама за тие пари на пример има половни или на договор Nexus 5 и LG G2. За да го освојат пазарот во Македонија треба да ги намалат цените имаат голема конкуренција.
Daleku podobar i od dvata telefoni. Prema nekoi statii na internet Mi4 e podobar i od galaxy s5.

Meizu i nivniot najnov mx4:

Последно уредено:
Валво зашо не купиш кинеска кола ? Добри се. Не соли памет со кантиве телефони

Валво зашо не купиш кинеска кола ? Добри се. Не соли памет со кантиве телефони
Cekaj da navalat BYD, Great wall i slicni auto proizvoditeli, sol ke gi napravat evropskive firmi. Zasega eu se vadi na izduvnite gasovi,poso kineskite koli ne mozat da gi ispolnat strogite eu propisi. Gledaj so se desi so kineskite skutercinja i motori, nikoj vekje ne kupue skuter proizveden vo EU,barem kaj nas. Sve e od kina.
A za telefonive, ne da si greska brat so razmisluvanjeto, vo brzo vreme koga ke zemat zamav ke ti stane jasno za sto e temava. Ne znaci ako e od kina deka e skart, pusti gi tie sklj skart klasa imitacii. Ovde zborime za vrhunski proizvodi so top tehniologija. I Iphone i SG se proizveduvaat vo Kina.
ko so kazav jas sigurno zemam neso od kinezive vo naredniov period.

Xiaomi телефоните се добри додека имаат пристојна цена. Mi4 е добар, ама не по таа цена што го продаваат кај нас.
Daleku podobar i od dvata telefoni.
Ај не треси зелени.

Треба малце по умерено со изјавиве кои ги давате. Единствената работа во која Mi4 е подобар од Nexus 5/LG G2 е, изработката, и малце побрзиот процесор/графичка. За 26.000 денари не фала, за 21.000 на пример молим лепо.

Не дека се лоши телефони, стварно се одлични, но сепак уште не се на ниво на еден G2 или Nexus 5 кои се многу распространети, има еден тон поддрршка за нив....со која од одлични стануваат маестрални телефони, кај Mi4 сеуште тој момент недостасува, а и цената е висока.

Е сега, Redmi Note Pro, и 1s се веќе друга приказна, тие се за парите многу добри.

I ovoj e jak i interesen zver, so 5000mah baterija. Da ne mu ja mislis.:)
THL 5000

Не фала. Се знае кои се Кинезите...

Oppo, Xiaomi, Huawei, Oneplusone.

Последно уредено:
26 сома за Ми4 некако ми се премногу, со оглед дека ги има по алибаба за 20. Сепак иако ќе го пламнат пазарот кинезите не вервам дека секој лудак ќе оди и ќе земи кинески телефон.
Проста причина најновиот ајфон е уствари на рамниште на Nexus 4 + кошта колку бубрег и пак се побудалени сите по него.
Друга работа е шо сум имал прилика да разгледам голем дел од овие телефони. Завршната обработка е очајна. Која е поентата да лупниш 150 евра и по месец дена да ти се заеби копчето за глас (пример). Плус никој жив не се нафаќа да ги оправа овие то е голем проблем.
Океј е тоа шо ти даваат чист андроид и перформанси до плафон дигнати ама реално и доста поефтини треба да бидат.

Кои се тие телефони што имаат очајна изработка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom