Дали може да се внесат пиратирани филмови, серии и игри во Англија?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Пред некој ден брат ми си купи лаптоп од Македонија и ќе заминува во Англија повторно за кратко.

Му инсталирав пиратиран Windows заедно со уште неколку филмови, серии и игри симнати од торент.

Е сега предмалку разбрав дека доста сериозно се сваќа пиратеријата таму па прашањето ми е да не му направат проблем на аеродромот? Мислев да му дадам и стотина цедеа што ги имав со филмови од пред тоа но вака како што гледам на аеродромот ке изгледа како дилер на дрога ако го фатат со цедеата?

Што е со другите работи, може ли да му настане проблем поради нелегалниот Windows, и онаа содржина што веќе му е на хард дискот?

Благодарам однапред.

Пред некој ден брат ми си купи лаптоп од Македонија и ќе заминува во Англија повторно за кратко.

Му инсталирав пиратиран Windows заедно со уште неколку филмови, серии и игри симнати од торент.

Е сега предмалку разбрав дека доста сериозно се сваќа пиратеријата таму па прашањето ми е да не му направат проблем на аеродромот? Мислев да му дадам и стотина цедеа што ги имав со филмови од пред тоа но вака како што гледам на аеродромот ке изгледа како дилер на дрога ако го фатат со цедеата?

Што е со другите работи, може ли да му настане проблем поради нелегалниот Windows, и онаа содржина што веќе му е на хард дискот?

Благодарам однапред.

Za laptopot nema da ima problem, ama cd-ata najdobri ostavete gi vo MKD, za sekoj slucaj.
Laptopot nikoj ne ti go cepka vo UK.

Не знам за лаптопот и тоа таму внатре а и не верувам некој ќе му бара да го пушти но за цедина и такви работи подобро нека не пробува е мој совет, може ништо нема да се случи но што ако се деси тоа. Братучет ми не сакаше да носи не оргинал цедина од што знаел што се имало случено на некои таму за во Aвстралија кога си одеше пред 20 дена ама наполнивме што се може во неговиот лаптоп :)

Цедиња бе :confused: Нека си стави во лаптопот се то сака , а ако не му собира , на екстерен хард диск , и решен проблем :свиркам:

Абе собира, 1Тб е хард дискот ама ме мрзи да снимам :)[DOUBLEPOST=1412089139][/DOUBLEPOST]
Za laptopot nema da ima problem, ama cd-ata najdobri ostavete gi vo MKD, za sekoj slucaj.
Laptopot nikoj ne ti go cepka vo UK.

Ова е од сигурни информации? Да не го пратам в зандана брат ми :)

Абе собира, 1Тб е хард дискот ама ме мрзи да снимам :)[DOUBLEPOST=1412089139][/DOUBLEPOST]

Ова е од сигурни информации? Да не го пратам в зандана брат ми :)

Да да ќе го пратат у зандана за шабанство

Кој ли толку ве исплашил :D.ја носев лаптоп ,два хард диска, 2 усб стикови,и никој нит ме праша нит ми рече нешо.иначе лаптоп-от ми е комплетна пиратерија :pos:.така да не се секирај,не му праат ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom