Медицински факултет, високо образование, специјализација

• Креатор на темата Креатор на темата Lavica19
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво нова сум овде, сеа засеа набрзина да прашам дали може да се специјализира после високо образование или потребен е факултет? Јас сакам да одам висока за лаборант а потоа да специјализирам за микробиолог, ама не знам дали може така. И каде има медицински факултет освен во Скопје доколку е веќе потребен медицински факултет за понатамошни студии, ми спомнаа дека имало и во Битола. Фала однапред :D

Потребен е факултет; треба да бидеш лекар за да станеш микробиолог.

Освен во Скопје, има медицински факултет во Штип, и, мислам, во Тетово. Можеби има и во Битола, не сум сигурен. И да нема, почекај малку, веројатно ќе отворат и таму - зошто не?

Медицински имаш во Скопје и во Штип. Во Скопје знам дека се арогантни копелиња со застарена опрема, додека пак во Штип се неорганизирани малце призејмени копелиња со скоро ич опрема.

Тешко на државава кога само богати можат да специјализираат. Специјализацијата чини 12 000 евра. За оние кои сакаат бесплатно да специјализираат, треба да стават под хипотека 130 000 евра вредност. Со ова е скратено правото на сиромашните да специјализираат. И згора на тоа, тешко можеш да добиеш специјализација ако немаш книшка......................

http://wizzair.com/mk-MK/Search

:)

mate za ovie indiski filmovi ? Dali se gledaat vo Makedonija ?
Dali ste pogledale nekoj ? Koj najmnogu vi se dopadna? Mene najmnogu mi se dopadnaa :
Veer&Zaara

Тешко на државава кога само богати можат да специјализираат. Специјализацијата чини 12 000 евра. За оние кои сакаат бесплатно да специјализираат, треба да стават под хипотека 130 000 евра вредност. Со ова е скратено правото на сиромашните да специјализираат. И згора на тоа, тешко можеш да добиеш специјализација ако немаш книшка......................

http://wizzair.com/mk-MK/Search

:)

другар ме интересира ова со хипотекава да ми објасниш малце поконкретно, не ми е разјаснето баш баш, за приватна толку иде 12 000 евра , мада тие пари и никат нема да си ги вратиме ако специјализираме тука за жал ....:несвест:

другар ме интересира ова со хипотекава да ми објасниш малце поконкретно, не ми е разјаснето баш баш, за приватна толку иде 12 000 евра , мада тие пари и никат нема да си ги вратиме ако специјализираме тука за жал ....:несвест:
Не знам детали, така ми кажаа деца што имале интерес околу тоа и кога разбрале како е решиле да учат германски и да одат во Германија.....што според мене правилен чекор. Ако има некој дипломиран овде кој се интересирал најверојатно знае повеке, нека кажува детали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom