Какви книги подарувате?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
F

filmadzijka

Гостин
Се радувам што гледам дека книгата се враќа во нашето секојдневие, не како обврска, туку како личен избор.
Книгата како подарок отсекогаш значела нешто повеќе.
Со книгата подарувате цел еден свет.
Со книгата праќате порака. Поставувате прашање. Давате одговор.

Какви книги подарувате?
Бестселери? Класика? Поезија?
Илустрирани? Енциклопедии? Стручни?
Стари (лично ваши)? Нови?
Трендовски?
Книги кои некој ви ги подарил, но промашил?

Книги не подарувам на секој.Морам добро да бидам запознаена со личноста,со нејзиниот начин на размислување,за да можам да изберам книга која би и се допаднала.
Досега,книги им имам подарувано на мајка ми,татко ми и баба ми,и тоа од секаков жанр-почнувајќи од познатите бестселери,па се до филозофски книги за источната култура.

Сум добивала и јас книги на подарок,и ретко која не ми се допаднала.Обично не ми се допаѓаат оние со тажен крај,или премногу напнато дејство.

Па подарувам според вкусот на тој што подарувам..не сум нешто по бестселери и книги што сите ги читаат и зборат туку нешто алтернативно,што вреди да се чита..додуша досега тоа подарување останало само на намера ама планирам да ја остварам.
А иначе сум добила книги и ми се допаднале..баш ми се погодени..со непредвидлив крај...романтични..интересни

Во завинсост од читачот, односно славеникот. Кога подарувам книга веројатно го познавам тој некој. А подарувам на сите, не на одредени личности. Сите треба да читаат... :ojea:

Retko podaruvam kniga , nekako poseben poklon mie za posebni osobi .Posledna kniga podarena bese na vnuk mi , najomilenata detska kniga za najmiloto sto go imam

Мене никоја ми нема дадено книга... :(

Ако би бил во можност,на Филмаџивка би му ја подарил книгата„ДЕВОЈКА СО БОЈА НА ЗУМБУЛ„

Ne sum podaruval, a i ne mi podaruvale. Mi podari ednash eden drugar "Orgazam", i samo toa:)hahahahahhaa

Koga podaruvam kniga, se' e vo zavisnost od licnosta, kakva e i sto saka.

Dark Angel напиша:
Koga podaruvam kniga, se' e vo zavisnost od licnosta, kakva e i sto saka.
Me 2!
Или пак ако добро не ја знаеш личноста можеш да подареш некоја психоделична или пак вистински настан :)

Книги како подарок ги употребувам само ако знам дека кај тој некој/а нема да завршат на полица со три прсти прашина.

Последно подарив „Моќта на подсвеста„ од Џозеф Марфи.

Meне само една книга ми имат подарено до сега. :( А книги немам подарувано, барем не сега за сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom