PayPall - картичка

• Креатор на темата Креатор на темата Elena1311
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 јануари 2014
Мислења
40
Поени од реакции
7
Здраво,
Сакам да прашам как и каде /која банка/ да си направам картичка за PayPall?
Фала:)

Од било која банка ќе си извадиш картичка со напомена дека сакаш онлајн да пазариш.
Кога ќе извадиш картичка ќе си отвориш пејпал сметка ќе си ја внесеш картичката ќе ја верифицираш и ќе ти зимаат околу 100 денари кои по верификација ти се враќаат на пејпал сметката

Само НЛБ, останато е тиња.
Имам од охридска кога плаќав само што стиснав плати а парите веќе беа на сметката на продавачот.

(very fast payment)

Здраво,
Сакам да прашам как и каде /која банка/ да си направам картичка за PayPall?
Фала:)
Сеедно која банка ќе ја одбереш речиси исто ќе ти биде, со тоа што на пример јас би ја избегнал НЛБ зашто прават грабеж со курсот а чим ти е ПејПал сигурно не ти е да плаќаш во денари. Вообичаено најдобар курс сретнувам во Шпаркасе, ама можеш да земеш и од Халкбанк или Охридска или било која како што ти кажав не ти е битно повеќе со сите може да си отвориш сметка на пејпал.
Само НЛБ, останато е тиња.
Имаш право се останато е ТИЊА, штета што Халкбанк е единствена која има целосно имплементирано интернет плаќање па сите останати банки го користат нејзиниот систем. Вклучувајки ја и твојата НЛБ толку фалена. Помина времето да мораш да си на неа за да отвориш пејпал сега можеш со сите банки.

Сеедно која банка ќе ја одбереш речиси исто ќе ти биде, со тоа што на пример јас би ја избегнал НЛБ зашто прават грабеж со курсот а чим ти е ПејПал сигурно не ти е да плаќаш во денари. Вообичаено најдобар курс сретнувам во Шпаркасе, ама можеш да земеш и од Халкбанк или Охридска или било која како што ти кажав не ти е битно повеќе со сите може да си отвориш сметка на пејпал.
И со охридска еднаш сум го имал истиот проблем.
При конверзија од долари во евра па во фунти ми земале околу 150-200 денари.
Кога реагирав зашто директно не направиле конверзија од долари во фунти ми рекоа дека таква била процедурата бидејќи ние сме биле врзани за еврото.
Лопови невидени.

Тоа е така во сите банки и точно е врзани сме за еврото. Јас за друг курс му зборев она што е куповен продажен по банките. Тутунска редовно има скоро цел денар понизок курс од Шпаркасе. Да може на некој 5-6$ не е страшно. Ама па на 100$ долари ја вадиш цела банкарска провизија и курсна разлика :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom