Барам апликација за различни радио станици од европа и балкан

• Креатор на темата Креатор на темата ^Pirat^
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 март 2010
Мислења
26
Поени од реакции
0
Сакам да најдам апликација која што ќе ја имам на компјутерот и преку која ќе можам да се уклучам на радио станици. Барав на интернет и единствено што успеав да најдам е веб страни кои што даваат стримови од различни радио станици но јас сакам да биде апликација која што ќе ја имам на мојот компјутер.

Сакам да најдам апликација која што ќе ја имам на компјутерот и преку која ќе можам да се уклучам на радио станици. Барав на интернет и единствено што успеав да најдам е веб страни кои што даваат стримови од различни радио станици но јас сакам да биде апликација која што ќе ја имам на мојот компјутер.
Е многу сакаш :D Што нема ни царот не јаде.;)

Имаш на Euro track simulator пушти се вози и слушај радиа од цел свет :D

Не го користам лично ама iTunes ти ја има таа опција. Музички плеер е плус имаш еден тон радио станици. Ако сакаш македонски станици ги имаш на офф нет мк иако не е десктоп апликација.

На андроид(вероватно и на другите платформи) има апликација за радија за мобилни телефони и тоа од цел свет како што кажа фиц догот од погоре.

Ако не се снајдиш на друг начин има алтернатива.Има еден програм кој го имав пред некое време,со кој комјутерот со виндоус го користи програмот исто како андроид телефон.истите програми се спуштаат,све е исто.Спушти го овој програм и користи го така.

Друго чаре е да копаш по интернетот и да најдиш нешто,а тогаш пиши и ние да превземиме:icon_lol:

Оди на radiotuna.com ...имаш опција да симнеш десктоп апликација[DOUBLEPOST=1409777227][/DOUBLEPOST]

имаш еден куп, не си барал убаво, најдобра е radio maximus бираш од која држава сакаш радио од листата
http://www.raimersoft.com/radiomaximus.aspx

Имаш и тука преку 12000 радио станици од цел свет , имаш и опција за снимање http://www.nexusradio.com/download.php

Последно уредено:
VLC во самата плејлиста користи апликација од Icecast:
Код:
http://176.31.184.29:8000/
Па бирај кое сакаш, има околу 28000 радиа.
rad.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom