Каде да се активираат младите?

• Креатор на темата Креатор на темата blabla2406
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 август 2014
Мислења
4
Поени од реакции
3
Во кој невладини организации, фестивали, проекти да се вклучат младите(средношколци, основци, студенти)? Лично јас некаде сакам да почнам да волонтирам, да го искористам времето кое иначе го поминувам на компјутер и телефон корисно. Споделете ги вашите искуства и придобивки од членувањето во вакви организации, какво е дружењето, пријателствата но и негативните страни. :)

Во кој невладини организации, фестивали, проекти да се вклучат младите(средношколци, основци, студенти)? Лично јас некаде сакам да почнам да волонтирам, да го искористам времето кое иначе го поминувам на компјутер и телефон корисно. Споделете ги вашите искуства и придобивки од членувањето во вакви организации, какво е дружењето, пријателствата но и негативните страни. :)
најкорисно? - Црвен Крст.

најкорисно? - Црвен Крст.

Веќе сум волонтер во црвен крст. Ама сакам и нешто во насоката на право, политика. Барам каде, ама се што најдов е за студенти а јас сум средно и темините на кои они се состануваат воопшто не ми одговраат бидејќи сум во школо тогаш.. o_O

А да си се активираш странство а ?

Можеш да волонтираш во Меѓаши:)
Инаку денешната младина уште пред неколку години се активираше во целодневно дремење на Фејсбук, оговарање, мислење на кому да се наштети, лицемерност и насилство............., што навистина е жално:sick:

Младите се активирани по партиски штабови во денешно време. Или пардон, NGO сектор. Така ги нарекуваат денес. Освен ЦК незнам некоја организација од таков карактер.

Idi u sredno u nekoi sekcii, idi u crven krst volontiraj, prati akcii koga ima bilo kakvi za volontiranje.. itn itn. :) Ubavo e shto sakash, ostavi gi ovie shto kenjaat deka ne e toa dobro.
Sekako pokraj toa shto sakash da go pravish, aktiviraj se vo fakjanje zhenski... pravi kombinacii i neka ima udar! >))))))

Веќе сум волонтер во црвен крст. Ама сакам и нешто во насоката на право, политика. Барам каде, ама се што најдов е за студенти а јас сум средно и темините на кои они се состануваат воопшто не ми одговраат бидејќи сум во школо тогаш.. o_O

Не го слушај бастардот. Он сака да те навлече во тоа сектата ВМРОвска ќе треба плакати да лепиш по цел ден, поарно на мобилен да седиш.
Тука имаш многу поголема слобода да ја изразиш твојата креативност.
http://www.soros.org.mk/

Последно уредено:
Не го слушај бастардот. Он сака да те навлече во тоа сектата ВМРОвска ќе треба плакати да лепиш по цел ден, поарно на мобилен да седиш.
Тука имаш многу поголема слобода да ја изразиш твојата креативност.
http://www.soros.org.mk/
Wow.а па ти се најдобрите во браншата :oops::вонзем:

најпаметно ти е да одиш да печиш некој занает. На пример резба, стоалр, лозар.

Исто и електроника, роботи, физика, математика, биохемија, авио клубови тоа се јаки работи.

Моеш и некој спорт ако не си многу стар, па коа ќе се измајсториш во спортот на стари години ќе моеш и тренер да си. Ем активен ем некој динар ти течи.

Батали лижење,политики, куќни совети и слично, нема леб од тоа на млади години. Таму се оди на постари години кога веќе можеш да се носиш со саѓите на човештвото. Прле младо од одма ќе ти го удрат самарот, исто ко во секта да си влегол.

Последно уредено:
Ленка, Борка, Меѓаши. Или покрени си своја иницијатива некоја самостојно. Од кај знаеш, може ќе стане вирална.

Младински Образовен Форум.
http://www.mof.mk/

Имаат неколку програми каде што би можел/а да се вклучиш. Со оглед на твоите интереси, имаш баш каде да се вклучиш. Имаат програма Учиме Право и мислам оти е за среднишколци. Имаат и дебата.
Ако не си од Скопје, можеш да се вклучиш во некој нивен клуб во повеќе градови низ Македонија. Контактирај ги, би требало брзо да добиеш одговор од нивна страна. Супер се дечките.

Фала ви, иначе од Скопје сум па се ми е на дофат. Најмногу ме заинтересира ова за моф уште лани се спремав ама никако да почнам. Сега одам уште од почеток на септември. А кога веќе станува збор за партии, попрво ќе отидам во дпа или дуи него ли во ДПМНЕ, луѓето без јадење ги оставија, само на пензионерите и на нивните да се давало. За средношколци и студенти ни една програма за креативци, талентирани да ги активираат, ниту па ни стипендии. Никогаш глас мој нема да добијат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom