PHP

Можеби е така не знам, јас актуелно барам работа, ама по тоа што гледам во многу случаи двата се бараат (PHP за be, а js за fe)
Бараат да не најдат тие некои фирми ко оние HMD trucking и слични куротресини. Плус ниту еден оглас не е за џуниор. Во фирмиве што работат пхп скоро никогаш не бараат повеќе од 1-2 програмери. Јас се каам што земав тоа да работам, некогаш ми иде да фатам .net од почеток.

Џабе се овие работи кога за ui/ux не можеш само со пхп, а обично ти треба и на сервер логика, кадешто ти иде пхпто.

Пред некоја недела NativePHP и за Андроид излезе.

Уште овој предлог ако го потераат :)
PHP со Workerman го јаде GO по број на исхендлани реквести. :)
Џабе се овие работи кога за ui/ux не можеш само со пхп, а обично ти треба и на сервер логика, кадешто ти иде пхпто.

PHP ради тоа и стана go to јазик за развој на динамички веб страни пред некои си 15 - 20 години, поради тоа што дозволуваше на мешање на HTML содржина и js код со серверски код. Не викам дека е тоа правилниот начин, само кажувам дека е можно.

PHP со Workerman го јаде GO по број на исхендлани реквести. :)

PHP ради тоа и стана go to јазик за развој на динамички веб страни пред некои си 15 - 20 години, поради тоа што дозволуваше на мешање на HTML содржина и js код со серверски код. Не викам дека е тоа правилниот начин, само кажувам дека е можно.
Не ме разбра. Кога веќе ќе имам 2 репоа, ова за фронт ќе го искуцам во јаваскрипт, нема да ги мешам.

Па тоа е финтата :D

Пенис што ВИ ќе замени добар архитект тип на девелопер т.е. само ќе ни ја олесни работата.

Не се жали што е комплицирано, затоа имаме работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom