SMS Spam од страна на najdioglas mk

• Креатор на темата Креатор на темата VGC9DCTX9C
  • Време на започнување Време на започнување

VGC9DCTX9C

Prof. Dr. Zgembo Adišlić
Член од
3 мај 2006
Мислења
101
Поени од реакции
46
Локација
New Location
Никогаш не сум го посетил нивниот сајт, ниту сум дал согласност за „промотивно рекламирање“ т.е. легитимно спамирање.
Досега „попив“ три пораки у неугледно време. Пораките ми стигнаа непосредно после обнова на оглас на Реклама 3, Пазар 5. Спамерите ДеФакто од таму ги „сркаат“ броевите.

Ме интересира некој друг... добива ли?
Има закон за ова, треба ли да се гонат?

Си прочитал некогаш "terms & conditions" кога си се зачленувал на Реклама3 или Пазар3? Можеби има секција каде што велат дека вашите информации можат да бидат споделени со нивните партнери за промовирање. Тоа веќе не е спам, туку е твоја невнимателност.

Сум прочитал, не се споделуваат лични податоци со трети лица, телефонскиот број не е личен податок.
Сепак законски се ограничени на само еден контакт месечно, е-пошта, SMS или телефонски повик.

броевите на пазар3/реклама5 ви се видливи доволно е copy/paste во неговата база

за такви само групно пријавување, го знаете кој е дечкото, па нека крка казна

Види провери во Terms & Conditions да не треба и бубрег да донираш.

Последно уредено:
Никогаш не сум го посетил нивниот сајт, ниту сум дал согласност за „промотивно рекламирање“ т.е. легитимно спамирање.
Досега „попив“ три пораки у неугледно време. Пораките ми стигнаа непосредно после обнова на оглас на Реклама 3, Пазар 5. Спамерите ДеФакто од таму ги „сркаат“ броевите.

Ме интересира некој друг... добива ли?
Има закон за ова, треба ли да се гонат?
Баш ме интересира за каква порака се работи, доколку не е тајна споделија... :)

Еве како доаѓаат до вашите податоци.
pazar3.jpg

Доколку страната Пазар3 би имала заштита и да не ги индексира во гугл броевите на корисниците, тогаш сигурно би биле заштитени од спам.
Со само еден софтвер за 10 минути ке можам да ги извлечам сите броеви што се зачленети на пазар3 и нормално да ги злоупотребам или спамирам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom