Јахја Кемал тест за распоредување

Член од
2 август 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, јас во Април добив 90% стипендија за Јахја Кемал на натпревар по англиски јазик и одлучив да се запишам.
Таму ни кажаа дека во втората половина на август ќе не тестираат за да не распоредат во пет класа.
Моето прашање е дали некој знае какво е тестирањето?
Дали е слично на приемниот испит?

Здраво, јас во Април добив 90% стипендија за Јахја Кемал на натпревар по англиски јазик и одлучив да се запишам.
Таму ни кажаа дека во втората половина на август ќе не тестираат за да не распоредат во пет класа.

Ќе ве распоредат според знаењето на англиски јазик.

Сите башка башка, и после таман ќе биде.

Да. Ако си добил доволно поени на тестот за англиски за да добиеш 90 посто спидендија, ќе ти е лесен и ќе те стават во 9А. После 4 години ќе учиш Англиски што веќе го знаеш. Но со среќа, интересни времиња се пред тебе.

Може ли да ми каже некој што има на тестот? Дали е од материјалот до 8 одделение или има нешто повеќе? Дали се претежно вежби со времиња или пак има и членови, условни реченици итн?

И јас планирам да одам на натпревар по Англиски за стипендија во Јахја Кемал, па ако може некој да ми каже какви се тестовите и ако има некој пример од нив да ми даде бидејќи нашата наставничка не доволно не спрема, па сакам ако можам самата да се спремам... Дали е тешко? Што има на тестот, вокабуларот дали е тежок...?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom