Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како бе на шпоновите ништо не бараатстудирам во словенија и ми треба потврда за резиденство 2014 (тековна) година. арно амааа... ми комплицират ! ми тражат приход од 2013 кој што го немам, за да ми оданочат 10 %
студирам во словенија и ми треба потврда за резиденство 2014 (тековна) година. арно амааа... ми комплицират ! ми тражат приход од 2013 кој што го немам, за да ми оданочат 10 %
Друже каква е таа потврда за резиденство? тебе да не ти бараат статус на резидент? Ако си повеќе од 6 месеци во Словенија може да добиеш статус на резидент. Треба да одиш во Даночната управа и да поднесиш молба. Они се ќе ти објаснат. Незнам како може да ти бараат приход ако ти имаш престој на основа на тоа дека си студент.
П.С. Имаш ли даночен број?
Искрено, за студенти незнам како е. Најдобро е како што викаш ти, со адвокат да оди во даночната управа.Иди им со адвокат ќе ти дадат.[DOUBLEPOST=1406736011][/DOUBLEPOST]
Студентите без разлика колку години престојуваат во странска држава остануваат резиденти на МК.
Кој ти бара, каде и што?студирам во словенија и ми треба потврда за резиденство 2014 (тековна) година. арно амааа... ми комплицират ! ми тражат приход од 2013 кој што го немам, за да ми оданочат 10 %
imas pravo samo problem e toa sto studenti nemale pravo na rezidentstvo[DOUBLEPOST=1406754678][/DOUBLEPOST]Друже каква е таа потврда за резиденство? тебе да не ти бараат статус на резидент? Ако си повеќе од 6 месеци во Словенија може да добиеш статус на резидент. Треба да одиш во Даночната управа и да поднесиш молба. Они се ќе ти објаснат. Незнам како може да ти бараат приход ако ти имаш престој на основа на тоа дека си студент.
П.С. Имаш ли даночен број?
isto kako kaj nas... odam prvo nemal dve minuti da odi do arhiva da pogledna posledna postapka i validnost na potvrda... vtor pat, ...daj ne me maltertiraj nabavi si druga potvrda... zvonam kaj nas, a sto e toa a kako e a zaso ti e epa aj plati... hah( valj da vo kafana e mislela prvo) drzava nasa ni stependija nekje da dade a za da lapne... sose jajcaИскрено, за студенти незнам како е. Најдобро е како што викаш ти, со адвокат да оди во даночната управа.