Учење на нов јазик приватно.

• Креатор на темата Креатор на темата Vamos
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 април 2014
Мислења
247
Поени од реакции
136
Здраво дечки сакам да ве прашам неколку прашања во врска со учење на нов јазик приватно.
Читав некаде на интернет дека можело со приватен професор, да се иде секој ден можело да се научи јазик. Татко ми на времето идеше на приватен професор (платен од работа) 9 месеци за да научи грчки се му беше платено и сега може да комуницира без проблем и на пишува на грчко писмо без проблем. Но тоа бидејки он идеше секој ден приватно, го учеше на начин на комуницирање а не школски како овие детскиве курсеви 4ти пати месечно. Јас на времето кога моите беа во странство јас седев со чичкоми кои ми збореше само на Англиски и како мал многу лесно научив да комуницирам на Англиски иако не ни знаев латиница.

Па сакав да прашам да не знае некој таков кој може да ме учи приватно секој ден Германски јазик. И колку од прилика би требало да го плакам поздрав.

Пробај со Rosetta Stone, а потоа и земи си online тестови по германски јазик.

Јас кога учев Германски одлучив да почнам прво со Rosetta Stone, и откога завршив со овој курс,почнав да го слушам курсот на Pimsleur.
Pismseur ветува дека за три месеци ке станете флуентни ама тоа се глупости.Овие два курса немаат доволно голем речник за да ве направат флуентни.После нив треба читање книги,учење секој ден нови зборови и гледање што повеке филмови на тој јазик и најважно,доколку можеш да поминеш одредено време во Германија.

Најубаво е да си се запишеш на курс.Доколку несакаш,овие два програма ти се најдобри но не се ни 30 посто од реален курс и исто така ке ти одземат значително време.

Пробај преку некои интернет страни да учиш или побарај на Пазар 3..... има многу такви луѓе кои нудат услуга како што ти бараш :)

ајде веќ кога има тема за странски јазици, за грчки некој да даде совет такви ствари, тешко лесно ......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom