Ford доктор за Ford прашања

50+ евра на ден прават мајстори у сервиси што плаќаат данок и изадваат фискална сметка.

Cek da ne me razbere nekoj pogresno kako Boni i Kljad, ako nekoj od vas majstorite ovde sakat 50+ evra rabotna raka za grejacite, dajte i fiskalna, ako ne ondak uopste ne se ni trudete so mene.

Cek da ne me razbere nekoj pogresno kako Boni i Kljad, ako nekoj od vas majstorite ovde sakat 50+ evra rabotna raka za grejacite, dajte i fiskalna, ako ne ondak uopste ne se ni trudete so mene.
Ја да сум на твое место све сам ќе мењам.

Zdravo,
sakam nesto da prasam moze nekoj drug go imal istiot problem.
imam Ford Fokus 2005 1,6 TDCI 80KW. Zabelezav deka nivoto na uljeto mi e pokacemo za 1sm, prasav tuka eden majstor mi rece deka ima nafta vo uljeto i ne e siguren od sto moze da bide.
dokolku imal nekoj slicen problem neka ili znae od sto moze da bide neka mi pise.

Не заебавај, ако пали колата, кој би одел да ги провери од чиста мира?
Toj sto znae deka mozi da mu se skinat i da mu napravat eden kup zaebancii posle toa. Znaci kako sto pred zima proveruvas antifriz, kako sto proveruvas maslo i tamu random raboti, fino lepo ke si proveris i greaci. Ne e kvantna fizika toa, najcesto i sam mozes, ali ako ne znaes, bilo koj elektricar ke ti gi proveri :toe: .

Zdravo,
sakam nesto da prasam moze nekoj drug go imal istiot problem.
imam Ford Fokus 2005 1,6 TDCI 80KW. Zabelezav deka nivoto na uljeto mi e pokacemo za 1sm, prasav tuka eden majstor mi rece deka ima nafta vo uljeto i ne e siguren od sto moze da bide.
dokolku imal nekoj slicen problem neka ili znae od sto moze da bide neka mi pise.

Mislis na sipkata sto se izvlekuva, taka? Ja koa ja parkiram kaj mene ima malku vdlabnatina na ulica od vodovod sto kopaa za nekoj defekt, i tuka uljeto mi e ispod sredina, ama ako ja pomrdnam kolata, uljeto e tamam. Taka da vidi i ti kaj si merel prvo, a kaj si merel potoa.
Автоматски споено мислење:

Mislis na sipkata sto se izvlekuva, taka? Ja koa ja parkiram kaj mene ima malku vdlabnatina na ulica od vodovod sto kopaa za nekoj defekt, i tuka uljeto mi e ispod sredina, ama ako ja pomrdnam kolata, uljeto e tamam. Taka da vidi i ti kaj si merel prvo, a kaj si merel potoa, pa moze ti izgleda deka imas poveke od prethodno.

Последно уредено:
Гледам докторот одамна не е активен, па кој друг има искуство или познавање може да нафрли некоја информација.

Ford S-MAX 2.0 TDCI Automatic 140ks 2012god.

Ви благодарам.

Поздрав.

Здраво на сите. Ми светна жолта ламба пред неколку дена и потоа ја изгаснав и по некој 2 часа прилично повторно ја запалив и повеке не е светнала. Што проблем би можело да биде, инаку на борд комп. пишуваше мислам дефект на моторот. Се работи за Форд б-мах 2012 дизел

Attachments

• Screenshot_20240122_205223_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240122_205223_Samsung Notes.jpg
    513,2 KB · Прегледи: 21
Здраво, да не знае некој колку би чинела промена на ребраст и водна пумпа за фиеста 1.0 2013 80ПС Екобуст, потопен е во улје каишот. Фала на сите!

Имам Форд Фокус 2021, ми треба мајстор за редовен сервис ( мојот замина странство пред пола година) т.е. промена на уље, филтри ништо комплицирано. Да ми препорачате некој?

Дечки, искуства со Фокус мк3 1.6 tdci, 1.5 tdci дизелите и 1.6 ti-vct и 1.0 ecoboost од бензинците? 1.6 дизелот ми е горе-долу познат пошто го имам во Пежо 207 од 2008 год со 100 кс. Овој Фокус ми е во потесен круг во избор за следна кола, се мислам дали да продолжам со дизел (заедно со трошоците за одржување) или да свртам на бензин. Годишно поминувам до кај 6-7000 км. Доста читав за 1.0 ecoboost дека се проблематични посебно првите години, поради каишот во масло и проблемите со ладење. Од друга страна па има доста што се фалат (барем по yt и странски форуми) дека поминувале и по 200.000+ без поголеми проблем. Пример по огласи во Германија може да се најде со околу 150.000 км по 4-5000 еур.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom