Пoмoш oкoлу пoрт фoрвaрд

• Креатор на темата Креатор на темата VisualBasic2008
  • Време на започнување Време на започнување

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Веб-сајт
www.alphapackmoneymaker.tk
Здрaвo! Знaчи oвa oтвaрaњевo oд секoгaш ме мaчелo, нaјпрвo имaв еден интернет прoвaјдер пa кoгa прoбувaв дa oтвoрaм пoртa (a oтвoрив, и тoa спoред јутуб тутoриaли) не сaкaше сo 300 стрaни прoверувaв дaли ми е oтвoрен пoртoт и ми викa no route to host. И сегa си викaм дo прoвaјдерoт е, тoј ги блoкирaл oд oтвaрaње пa гo сменив и сегa сум нa ти хoум aмa пaк прoбувaм и не сaкa истaтa пoрaкa ми јa пoкaжувa. Ствaрнo незнaм штo дa прaвaм. Инaку сегa имaм некaкoв си фридз бoкс. Ај ве мoлaм некoј дa ми дaде некoј предлoг....

Здрaвo! Знaчи oвa oтвaрaњевo oд секoгaш ме мaчелo, нaјпрвo имaв еден интернет прoвaјдер пa кoгa прoбувaв дa oтвoрaм пoртa (a oтвoрив, и тoa спoред јутуб тутoриaли) не сaкaше сo 300 стрaни прoверувaв дaли ми е oтвoрен пoртoт и ми викa no route to host. И сегa си викaм дo прoвaјдерoт е, тoј ги блoкирaл oд oтвaрaње пa гo сменив и сегa сум нa ти хoум aмa пaк прoбувaм и не сaкa истaтa пoрaкa ми јa пoкaжувa. Ствaрнo незнaм штo дa прaвaм. Инaку сегa имaм некaкoв си фридз бoкс. Ај ве мoлaм некoј дa ми дaде некoј предлoг....
Dobar avatar nosis :)

Nego aj objasni kade i kako otvaras port?

PS: Пoкoш?

Фала за аватарот... :D

Еве вака. Точното име на рутеров е Fritz!Box 7360 SL, значи одам на нивната страна за логин (fritz.box) и нормално си се логирам а ова за порт форвард го прочитав на прирачникот кај се наоѓа (на интернет го најдов прирачникот) и сега нормално ми треба портата 27015 и таа си ја пишам ама таму си има нормална ip адреса нема потреба ништо да пишам (под нормална мислам основна) и после за да проверам дали ми работи одам на canyouseeme.org ама ми вика no route to host. Ај дај некој предлог ако ти текни :D

Поздрав.......

ЕДИТ!!! ---> Сега пробав пак ресетирав дефаулт сетингс и одново ги пишав портите и ми излегува Connection timed out ... ???

Последно уредено:
27015 za sto ti e ovoj port?
otvori cmd i pisi ipconfig da vidis koja ti e staticka ip adresa na pcto i pisi ja taa vo start i end port vo ruterot.

toa e moe mislenje ja taka otvoriv za skype i dobro e.

Абе ми треба за cs сервер.
А чекај ти ми викаш за ип адресата да ја ставам во старт и енд?

Дај еден принт скрин.

А не треба на 2 места да го напишеш port-от и уствари каде forward-ираш? Не знам како изгледа екранот за местење, ама ако веќе правиш forward, направи од port 27000 до port 27015 и стави UDP кај протокол (за протоколот не сум баш сигурен, би требало и TCP да работи). IP адреса не чепкај, нема потреба. И остави dynamic DNS.

Значи јас му направив портфорвард на 27015 (на UDP и TCP, затоа ти мислиш на две места) ама ај сега ќе пробам ти како што велиш па ќе ви кажам и со скриншот ако е потребно ;) сепак фала на одговорите....

kako sto ti kazav pod start i end stavas port vo predhodniot post pogresno ti kazav se zbuniv.
a so cmd stavas ip adresata od pcto vo lokal ip adress.

isto pravam za skype za dreambox ako treba.
Protokol TCP treba da stoi.

eve ti i video da si vidis:
http://www.youtube.com/watch?v=F025qoJgmdQ

pf1.jpg Вака намести, само IP адресата е твојата.

Прегледај го приврзокот 96109 Вака намести, само IP адресата е твојата.
Еве го, исто го наместив ама види резултат....
Дури и пак се врати таа стара порака (No route to host) а предходно беше 'connection timed out'.
ggz4JC1.png

Еве проверка:
LNBOpEO.png

Ако ти е точна IP адресата, пушти го CS серверот да работи и после пробај дали целово функционира. Кога правиш forward на порт, не е само да го отвориш. Треба твојот компјутер да "слуша" на тој порт, инаку ќе биде одбиена конекцијата.

Абре ви викам јас кај мене има некој проблем од х причина не фаќа ни 10000 пати да пробувам. А инаку ип адресата е иста со таа од cmd ipconfig, го пуштив серверот да работи и пробав пак ама пак иста грешка. Ајде викам може е до фајрвалот па го ставив во exception ама пак исто. Е ај сега... o_O:mad:

Кој те знае што правиш :icon_mrgr:

Последно уредено од модератор:
Конечнооооооооооо !!! Еве сега конечно ми успеа со помош на една програма, и работи. Изгледа нејкеше поради серверот (ќе пробам да го преснимам на ново), нејкел да "слуша" ама инаку фала МНОГУ за помошта!!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom