Како да отворам порт

• Креатор на темата Креатор на темата Milos21
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јуни 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво.Нов сум на форумов и поздрав до сите
Имам еден проблем поточно неможам да отворам порт
Имам Ubiquiti Nanostation M2 Loco кој го користам за да да добивам интернет а исто така имам и рутер trendnet-731br за да правам wifi па ако некој знае како да отворам порт и во наностатион и во рутерот и ако сака да ми помогне многу ке му бидам благодарен

pisi imeto na youtube ruterot i open port i imas eden kup videa

Здраво.Нов сум на форумов и поздрав до сите
Имам еден проблем поточно неможам да отворам порт
Имам Ubiquiti Nanostation M2 Loco кој го користам за да да добивам интернет а исто така имам и рутер trendnet-731br за да правам wifi па ако некој знае како да отворам порт и во наностатион и во рутерот и ако сака да ми помогне многу ке му бидам благодарен
na portforward имаш за сите рутери
еве за твојот дифолт http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Trendnet/TEW-731BR/defaultguide.htm
а имаш и за посебно игри/програми http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Trendnet/TEW-731BR/ истиот начин е either way

првото го користиш како модем и не мора и на тоа да отвараш порти

Последно уредено:
fala mnogu za ova no za nanostation mozes li da mi najdesh ?

ај да пробам и тука..

има ли шанси некако да се „заобиколат“ портите шо се блокирани од МОН на интернето шо го делат низ студентските домови ?

Пример, блокирани се радиата, сервиси како battle-net за дота, торенти и секако неколку стотина веб сајтови..

конкретно ме интересира дали и како да пуштам пример дота да играм на Б-нет?
Б-нето си стартува се „регуларно“ (барем не дава никаква грешка на него), ама кога идам у Warcraft3 да изберам Battle.Net - почне оноа Initialization connection и си заглаве...

Има ли чаре за овоа... ?

ај да пробам и тука..

има ли шанси некако да се „заобиколат“ портите шо се блокирани од МОН на интернето шо го делат низ студентските домови ?

Пример, блокирани се радиата, сервиси како battle-net за дота, торенти и секако неколку стотина веб сајтови..

конкретно ме интересира дали и како да пуштам пример дота да играм на Б-нет?
Б-нето си стартува се „регуларно“ (барем не дава никаква грешка на него), ама кога идам у Warcraft3 да изберам Battle.Net - почне оноа Initialization connection и си заглаве...

Има ли чаре за овоа... ?
Во такви установи најчесто има поставено DNS филтри. Стави само твои DNS адреси и ќе биде ок.

Control Panel->Network Connection-> На Local Area Connection десен клик Properties избираш IPV4 ->Detals и долу кај што ти е селектирано Obtain DNS automatically ќе го штиклираш Use This DNS и ќе ги пишешеш:
8 8 8 8
8 8 4 4

Веќе поставено ми е така, за да можам и овај нет да го имам шо го користам моментално.. ама не помага за другите работи шо се блокирани... :Ѕ

moze li nekoj da mi kaze kako da otvoram port vo nanostation loco m2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom