Младинска книга

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Дали некој имал негативно искуство со Младинска книга?

Јас имам негативно искуство со нив.
Земав книга пред 6 месеци од кај нив. И гледам пред некој ден ми пуштиле опомена дека не сум платил рата. Се јавувам на телефон и знам дека уште една рата треба да платам, т.е. 6-тата. И таа ми вика вие должите 2.000 и нешто денари немате платено 3 рати. o_O
И појдов до кај нив во фирмата и им викам како не се платени ратите, жената доаѓаше, некој пат со закаснување, ама јас и ги платив ратите. И сега таа жена као демек им избегала и неможеле да ја најдат. И сега јас заради неа сум морал да ги платам ратите. Ливчињата негде забутани ми се, не сум ги нашол. Им викам дали водите вие евиденција кога ви зима некој книга на рати...и тие као па жената што работела тука не ги вратила уплатниците. Ни ја снема, неможеме да ја најдеме. И сега јас морам да ги платам ратите по втор пат.

Кажете ми дали имал некој вакво искуство и што да направам. :(
Во УЈП прашав и ми викаат не се должни да ти дадат фискална зошто ти дале уплатница.

Дали некој имал негативно искуство со Младинска книга?

Јас имам негативно искуство со нив.
Земав книга пред 6 месеци од кај нив. И гледам пред некој ден ми пуштиле опомена дека не сум платил рата. Се јавувам на телефон и знам дека уште една рата треба да платам, т.е. 6-тата. И таа ми вика вие должите 2.000 и нешто денари немате платено 3 рати. o_O
И појдов до кај нив во фирмата и им викам како не се платени ратите, жената доаѓаше, некој пат со закаснување, ама јас и ги платив ратите. И сега таа жена као демек им избегала и неможеле да ја најдат. И сега јас заради неа сум морал да ги платам ратите. Ливчињата негде забутани ми се, не сум ги нашол. Им викам дали водите вие евиденција кога ви зима некој книга на рати...и тие као па жената што работела тука не ги вратила уплатниците. Ни ја снема, неможеме да ја најдеме. И сега јас морам да ги платам ратите по втор пат.

Кажете ми дали имал некој вакво искуство и што да направам. :(
Во УЈП прашав и ми викаат не се должни да ти дадат фискална зошто ти дале уплатница.

затоа се чуваат сметки и уплатници

Ова мене ми мириса на далавера. Затоа и прашав дали на некој друг му се има случено ова.

Ова мене ми мириса на далавера. Затоа и прашав дали на некој друг му се има случено ова.

Имам купувано од Младинска Книга и сум немал проблем, но секогаш чувам уплатници за секој случај. Вината тука ја гледам во застапникот, но делумно и во тебе. Доколку ги чуваш уплатниците неможат да те натераат да платиш нешто дупло, но доколку застапникот ги проневерил и не ги пријавил парите, а ти немаш доказ дека си платил ситуацијата е комплицирана.

Пробај да го лоцираш застапникот, како се вика, како дојде до тебе, дали ти помина во фирма или дома или преку пријател. Контактирај со МК и прашај дали има и други клиенти кои биле прелажани од застапникот. И на МК и е во интерес да го лоцираат застапникот и да не трпат негативен публицитет.

До сега сум имал само позитивно искуство со младинска книга, никакви проблеми и за се излегувале во пресрет.
Во твојов случај виновен е застапникот што направил далавера. Како ги плаќаше ратите? Немој само да кажеш дека на рака.

До сега сум имал само позитивно искуство со младинска книга, никакви проблеми и за се излегувале во пресрет.
Во твојов случај виновен е застапникот што направил далавера. Како ги плаќаше ратите? Немој само да кажеш дека на рака.

На рати. На 6 рати ми направи и ми ги носеше уплатниците. А сум слушал дека многу често ги менувале вработените. Т.е. овие што разнесуваат книги. Јас мислам дека они го прават тоа намерно, од МК. Како тоа не можат да си ја најдат вработената. Број, улица итн...мене ми е многу сумљиво.

На рати. На 6 рати ми направи и ми ги носеше уплатниците. А сум слушал дека многу често ги менувале вработените. Т.е. овие што разнесуваат книги. Јас мислам дека они го прават тоа намерно, од МК. Како тоа не можат да си ја најдат вработената. Број, улица итн...мене ми е многу сумљиво.
Вработените сами си одат, они не би ги менувале толку често, а оваа изгледа или направила дубара или нешто и се случило. Не е битно, ако ти си уплаќал на уплатница во банка, приложи им ги копиите од уплатниците. Ако си уплатил и не ги чуваш, трк до банката и барај да ти издадат потврда или копија од уплатницата.
Но во секој случај тие би имале евиденција во сметководство дека е извршена уплатата, а очигледно немаат, што укажува дека нешто не во ред во уплатите, да не речам не е уплатено.

Заборавив да ви кажам дека и ми пуштиле писмо за тужба. Демек ќе ме тужат за тие 2 рати. Сега пак ми стигна писмо во Глобко, треба да видам што е. Али најверојатно е од нив. Нотарско писмо.

И што произлезе од целата ситуација и како ја раши ако е решена?

Па рекоа дека ќе виделе со таа преварантката што работела кај нив. Нека си видат со неа долгот, Јас си се расчистив и им кажав уште од тогаш. Ми рекоа ќе се јават ако има нешто, но не се јавија до сега. Ваљда се расчистиле со таа фосилот.

Ако си ги плаќал вирмански, а не ги чуваш уплатените вирмани, отиди во банката во која си ги плаќал и побарај препис на вирман.
Тоа нотарското што ти го пратиле веројатно е Платен налог, на кој можеш да поднесеш приговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom