ПОМОШ - ОСТАНАВ НА ПАТ !

• Креатор на темата Креатор на темата аллександар
  • Време на започнување Време на започнување

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.523
помагајте момци.... на автоапт ми остана колата - појдов накај белимбегово и по пат се јави некој чуден звук односно штракање... претпоставувам дека се вентили па одма дотурив уље... се смири машината но после една минута пак се јави истиот звук.. ја оставив пола саат да олади малце на наредно палење како да искрши нешто... ... пробав после 10тина минути да ја запалам и пак се јави тоа штракање... што можра да е и многу битно прашање..

п.с штракањето се појавува на 1500+ вртежи

дали ке ме издржи уште 20 километра да отидадм до дома барем
huh.gif

Нека те земи некој и викај шлеп, да не си напрајш нешто полошо!

Тежок проблем,не ја пали повеќе,ти кажава шлеп и утре на мајстор.

готово.... средив фала ви[DOUBLEPOST=1400618375][/DOUBLEPOST]
шо тежок проблем барем кажи
Не сум таму,не сум чул и видел па да кажам,ама чим си средил,терај работа и со среќа.

После да не речите Американците биле глупи.......

жив здрав средив со колата - утре иде на мењање мотор колата си ја остаив у белимбегово на сигурно у гаража - што да кажам повеќе

После да не речите Американците биле глупи.......
Ај...Не се сите авто механичари да го знаат секој проблем со колата...

откри до што е т.е што и станало?
моментално е на мајстор после ке одам да видам што се случува ама пошто немам да се замараат со стариот мотор претпоставувам нема ни да дознаам ако јас не го отворам...

ама првично искривени вентили повеќе и од сигурно, пробиени семеринзи исто така, и радилицата не држи притисок односно уљето неможе да стигне до горе + нешто има искршено дали еклип дали е карика незнам а можно е и летечи лагери да отишле.... у секој случај моторот е fucked up...

моментално е на мајстор после ке одам да видам што се случува ама пошто немам да се замараат со стариот мотор претпоставувам нема ни да дознаам ако јас не го отворам...

ама првично искривени вентили повеќе и од сигурно, пробиени семеринзи исто така, и радилицата не држи притисок односно уљето неможе да стигне до горе + нешто има искршено дали еклип дали е карика незнам а можно е и летечи лагери да отишле.... у секој случај моторот е fucked up...
Za kakvo vozlio se raboti ako ne e tajna?

Zatoa ne se kupuva kola so mk tabli,posebno ako e na lpg ili dizel. 90% se kanti za na otpad, kaj nas se prodava kola koga e prethodno napraena matematika deka e za u kurac i se znae kolku e saatot. Kakva saka neka e uvozna kola e 1000x podobra nego ova so se prodava kaj nas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom