- Член од
- 29 декември 2013
- Мислења
- 147
- Поени од реакции
- 197
Можам да се наречам најголемата обожавателка на никогаш непрежалениот,добриот,последниот македонски ЦАР Ѓорѓи Колозов. Кој е и што е повеќето од вас знаат,така да нема да должам, само сакав да речам дека од моите спечалени пари ќе дадам дел за финансирањето на документарецот негов,споменик ќе организирам да се направи,откако ќе се запознаеме со неговото семејство,веќе комуницирам со ќерките му и дознаам многу работи за неговиот живот ќе почнам со пишувањето на книгата,тоа се моите планови за да не се заборави ликот и делото на Колозов.
водам и група на фб
www.facebook.com/CAROTKolozov
кој сака нека повели
нешто специјално за него од мене :
ПОМИНАА 10 ГОДИНИ,7 МЕСЕЦИ И 7 ДЕНА ОТКАКО ПРЕСТАНА ДА ЧУКА СРЦЕТО ТВОЕ, ЗГАСНАА ДВЕТЕ SВЕЗДЕНИ ОЧИЧКИ И ЈА СНЕМА БИСЕРНАТА НАСМЕВКА ТВОЈА... Болката за тебе остана, секој ден е се посилна, почнува да станува неподнослива...
Јас лично ќе се погрижам да твојот лик никогаш не изчезне меѓу народите, ти си насекаде околу мене, пред мене, во моето јаве и мојот сон, твојот глас ме прати насекаде, ти си среќен човек бидејки си неизмерно сакан, а сакан си бидејки ти тоа со твојата добрина го заслужи. На мравка не згазна, ни една нација не погази, ти си човек за сите времиња! И на лошото со арно враќаше чунки има кој да суди,господ баве ама не забраве. И не, не те сакам од кога почина, јас со твоите приказни се родив,пораснав и понесов многу поуки со мене од нив. Те сакам неизмерно мил човеку! Нека се свети ликот и името твое!
ЈАС ГОДИНАВА ПРЕД КУЌАТА ОД КАДЕ ШТО ИЗЛЕГОЛ КОЛОЗОВ
БОГДАНЦИ 2014

водам и група на фб
www.facebook.com/CAROTKolozov
кој сака нека повели
нешто специјално за него од мене :
ПОМИНАА 10 ГОДИНИ,7 МЕСЕЦИ И 7 ДЕНА ОТКАКО ПРЕСТАНА ДА ЧУКА СРЦЕТО ТВОЕ, ЗГАСНАА ДВЕТЕ SВЕЗДЕНИ ОЧИЧКИ И ЈА СНЕМА БИСЕРНАТА НАСМЕВКА ТВОЈА... Болката за тебе остана, секој ден е се посилна, почнува да станува неподнослива...
Јас лично ќе се погрижам да твојот лик никогаш не изчезне меѓу народите, ти си насекаде околу мене, пред мене, во моето јаве и мојот сон, твојот глас ме прати насекаде, ти си среќен човек бидејки си неизмерно сакан, а сакан си бидејки ти тоа со твојата добрина го заслужи. На мравка не згазна, ни една нација не погази, ти си човек за сите времиња! И на лошото со арно враќаше чунки има кој да суди,господ баве ама не забраве. И не, не те сакам од кога почина, јас со твоите приказни се родив,пораснав и понесов многу поуки со мене од нив. Те сакам неизмерно мил човеку! Нека се свети ликот и името твое!
ЈАС ГОДИНАВА ПРЕД КУЌАТА ОД КАДЕ ШТО ИЗЛЕГОЛ КОЛОЗОВ

БОГДАНЦИ 2014