Најдов слепо маче без мајка - сега што?

• Креатор на темата Креатор на темата ZeenaK9
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
На девојката мачката беше отруена во нејзиното маало,а позади неа остави 3 мачки помали од еден месец.Прочитав на интернет дека со топло козјо млеко,жолчка од јaјце и виtамини се хранат преку шприц или шише со цуцла.Вечер одам да ги нахранам бидејќи ќе немало никој дома :)

Последно уредено:
Јас имав 2 глуви мачина, па се пикнаја под кола и сега ги немам поќе.
Инаку, поклонвам машко жолто маче. Ако има заинтересирани нека ме контактират ПП, ќе му дам и слики од мачето :)

Дома чувам слепо маче ,што го најдов надвор.Сега веке е постаро 8-9 месеца .
Инаку зеницата му реагира на сонце и светлина ама најверојатно нервот му е оштетен што води кон мозокот.Мирисот и слухот затоа му се х3 појаки од обична мачка.

И еве една слика од синоќешната акција :)
Прегледај го приврзокот 92523
Од кај може да се купи вакво шишенце?

Инаку, да го пофалам јас мачево шо го имам, тоа за кое паничев у една друга тема.

Почна активно да јаде, и да извршува физиолошки потреби, со помош нормално, со марамче. И многу добро напредува, да не го урочам.
Со шприц го храниме, малце му е така тврдо, ама јаде се повеќе и повеќе.

Ај да не го урочам.

Срценце- браво!!!
Кој е срценце,јас или едно од ТРИТЕ мачиња? :pos:[DOUBLEPOST=1400276589][/DOUBLEPOST]

Инаку, да го пофалам јас мачево шо го имам, тоа за кое паничев у една друга тема.

Почна активно да јаде, и да извршува физиолошки потреби, со помош нормално, со марамче. И многу добро напредува, да не го урочам.

Ај да не го урочам.
Незнам од каде е шишенцето,можеби во вет шоповите има такви,не сум сигурен,ајде утре ќе прашам ќе ти кажам.Инаку и овие се околу 20 дена страри и сами си претаат во песокот,ско се мали,сами се лижат,се борат и од кога ќе ги нахранам јас или некој друг,повторно мјаучат за внимание,за да си игра некој со нив :)

Ај да не го урочам.
Ако не успееш да најдеш вакво шишеенце, секогаш е добра опцијата- медицински ракавици за една употреба што се- во едниот прст ќе ставиш млекце и ќе направиш ситно дупче на врвот, за мачето да може да си цица од неа, додека ти е ставена на рака. Достапни ти се секаде, а и доста ефтина варијанта. Воедно, исто така можеш да најдеш и обична, најмалечка цуцла за новороденчиња од аптека.

Ако не успееш да најдеш вакво шишеенце, секогаш е добра опцијата- медицински ракавици за една употреба што се- во едниот прст ќе ставиш млекце и ќе направиш ситно дупче на врвот, за мачето да може да си цица од неа, додека ти е ставена на рака. Достапни ти се секаде, а и доста ефтина варијанта. Воедно, исто така можеш да најдеш и обична, најмалечка цуцла за новороденчиња од аптека.
Ама нека внимава прво да го исчисти тој прашокот што е внатре,или нека ја преврти наопаку и под чешма...[DOUBLEPOST=1400323019][/DOUBLEPOST]

Ај да не го урочам.
Сега добив одговор,од вет шоп се наоѓа такво шишенце.

Ама нека внимава прво да го исчисти тој прашокот што е внатре,или нека ја преврти наопаку и под чешма...[DOUBLEPOST=1400323019][/DOUBLEPOST]
Сега добив одговор,од вет шоп се наоѓа такво шишенце.
Од кој вет шоп поточно? За да не лутам низ продавници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom