возачка за камион

• Креатор на темата Креатор на темата riki pilot
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 декември 2008
Мислења
398
Поени од реакции
212
момци слушнав една информација од пријател во врска со камионите и комбињата дека смеело сега да се полага само ако си имал едногодишно возење кола наместо 2 год сега било 1 год и слободно можело да идеш да полагаш за камион оваа информација дали е точна знае некој ??? пошто ако е да идам и да си пријавам за камион ,,,,а инаку имам веке година ипол изминато и уште 5 6 месеци ми остануват до истекот на 2 год забрана за полагање на камион

За Ц категорија ти треба 1 година искуство колку што знам.

Научи кола да возиш па сега камион сакаш да учиш да возиш
Море не 1 или 2 би го направил на најмалку по 5 години да се полага од категорија до категорија

Научи кола да возиш па сега камион сакаш да учиш да возиш
Море не 1 или 2 би го направил на најмалку по 5 години да се полага од категорија до категорија
Затоа ти не се прашуваш.

Затоа ти не се прашуваш.
Затоа сугерирам а не се секирај ќе има измени и тоа на 7 години да се полага од категорија до категорија

Затоа сугерирам а не се секирај ќе има измени и тоа на 7 години да се полага од категорија до категорија
А за Е категорија на 40 ќе полагаме?

А за Е категорија на 40 ќе полагаме?
И да полжиш на 40 за Е пак имаш време до 65 кога се оди во пензија.
За оние што сакаат експес категории ќе има екстра цена

И да полжиш на 40 за Е пак имаш време до 65 кога се оди во пензија.
За оние што сакаат експес категории ќе има екстра цена
Да али рефлексите не се исти како на 25 и 40 години.

глупости се тие направија на 1 година од б да можеш да полагаш за ц а законот за после 23h си останува и што ке ти е ц кога неможе да возиш некој што ке те вработи ке те прашува кога мозеш кога не... и за искуство е доволно и една година да возиш ако си секојдневно во собраќајот

глупости се тие направија на 1 година од б да можеш да полагаш за ц а законот за после 23h си останува и што ке ти е ц кога неможе да возиш некој што ке те вработи ке те прашува кога мозеш кога не... и за искуство е доволно и една година да возиш ако си секојдневно во собраќајот
За после 23h според мене е најглупав закон за возачи.

возењето после 23ч важи кај нас. сите оние што полагаа и положија за Ц и за Е, возат надвор од македонија нај често... таму, за тие места македонскиот закон не важи, бидејки од тука вадиш меѓународна дозвола ПРВИОТ ДЕН одкако ке положиш и тераш... ах таа чудесна земја македонија.

mnogu glupo go napravija ova zakonot za polaganje
da cekas 1 godina za C kat. pa posle uste edna za E kat.
srekja golema sto jas polagav vo stariot zakon i si gi zemav za mnogu malku pari site kat.

Picture 2662.jpg .Picture 2663.jpg .Picture 2664.jpg
ako sakas i za prikolka,eve ti, ama ne e za transport na Jondga,ama dozvola ke dobies.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom