Skopje Street Festival - Градски парк - 6-7.06.2014

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.536
Поени од реакции
8.301
Веб-сајт
www.flickr.com
Скопје Стрит Фестивал беше создаден минатата година како подиум на урбана улична уметност, каде се собраа повеќе од 25 стрит артисти кои преку креативност, интеракција и музика го трансформираа градот во една супер урбана средина!

Единствениот отворен фестивал, кој зборува за улична култура и мотивира урбано будење.
Оваа година повторно во Градски Парк на 06-07 Јуни, заедно ќе го креираме вториот Скопје Стрит Фестивал и преку музика и креативно изразување ќе допринесеме кон креирање на урбани стратегии за поубаво Скопје.
Скопје Стрит Фестивал оваа година ќе вклучува графити, скејт, блејд, бајк, стрит бол и денс стејџ. Партија баскет, брејкденс, работилници во Игло за еден одличен викенд во Градски Парк.
Првиот Скопје Стрит Фестивал успеа да разбуди многумина. Оваа година Скопје Стрит Фестивал ќе разбуди уште многу повеќе.

Повеќе инфо на: https://www.facebook.com/SkopjeStreetFestival?ref=hl

Биди дел!
За градење на улична култура. За наше Скопје! :)

1908325_761188613925485_3451384759968073183_n.jpg

Скопје Стрит Фестивал беше создаден минатата година како подиум на урбана улична уметност, каде се собраа повеќе од 25 стрит артисти кои преку креативност, интеракција и музика го трансформираа градот во една супер урбана средина!

Единствениот отворен фестивал, кој зборува за улична култура и мотивира урбано будење.
Оваа година повторно во Градски Парк на 06-07 Јуни, заедно ќе го креираме вториот Скопје Стрит Фестивал и преку музика и креативно изразување ќе допринесеме кон креирање на урбани стратегии за поубаво Скопје.
Скопје Стрит Фестивал оваа година ќе вклучува графити, скејт, блејд, бајк, стрит бол и денс стејџ. Партија баскет, брејкденс, работилници во Игло за еден одличен викенд во Градски Парк.
Првиот Скопје Стрит Фестивал успеа да разбуди многумина. Оваа година Скопје Стрит Фестивал ќе разбуди уште многу повеќе.

Повеќе инфо на: https://www.facebook.com/SkopjeStreetFestival?ref=hl

Биди дел!
За градење на улична култура. За наше Скопје! :)

1908325_761188613925485_3451384759968073183_n.jpg
сум за стрит :)

Вакво нешто фали во повеќето градови во Македонија!!!

se slagam so dynamo,ubavo bi bilo da ima na povike mesta vakvo nesto

Дали некој има информација што ќе содржат Работилниците. :)

леее изведувачиве се закон еј :D
Гоце, Страјк, ЛД, Зад Аголот,Лавот и на крај Едо... Шта речи!

овие се лани што ги викнаа Smut да им свират за џабе и им го намалија звукот да се слушаат до 30 метра у публика :ROFLMAO: . Гледам сега немаат "грешки" во изведувачите , се поправиле . ;)

леле бев еј ..топ е ,баш е интересно ,ја барем мн убаво си поминав :)(y)

Кога завршува, бе, тапан ми ја направија главава... ?! Цели два дена ко в соба да ми стаиле звучници :P

Треба почесто да се организираат вакви настани. Топ беше. Се надевам до година ќе направат да трае повеќе денови. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom