Ford fiesta 1.4 tdci

• Креатор на темата Креатор на темата catkooo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 октомври 2010
Мислења
31
Поени од реакции
3
Здраво,

Ми треба помош околу избор на евтин автомобил.
Кој има искуство со форд фиеста 1.4 тдци мотор од 2002г. и кој друг автомобил во остава бранша би го предложиле. Битно да е дизел и не постар од 2000 год.

Благодарам однапред,

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

јеи супер, 2002, дизел, му ја извозиле мамата. Поарно бензинец да си земеш.

Здраво,

Кој има искуство со форд фиеста 1.4 тдци мотор од 2002г. и кој друг автомобил во остава бранша би го предложиле. Битно да е дизел и не постар од 2000 год.

Благодарам однапред,

Како прво треба да ни кажеш што подразбираш под ефтин , односно до колку пари ти се планирани
Како прво мој предлог подобро да е Ауди А3, Фослфаген пасат или голф под 2000 година него ли да се измачуваш со тдци мотори кои пред се имаат огромни проблеми со електронските дизни , а посебно фордот, ама ако веќе сакаш да е поново пробај нешто и со шкода фабиа, цитроен ц3, пежпата 206,207 , мислам дека се подобри од фордот.

Кај најде баш форд од толку голем избор.

Ford i cigan zimno vreme ne rabotat
Во зима кога не ти се работи, дали тоа те прави Циган по автоматизам?

Не, али мислам дека има многу подобри коли од форд за тие пари.

Тоа е релативна констатација. Бидејќи се работи за половни возила, секое возило си е приказна сама за себе. Ама може да се земат некои насоки додека се избира половно возилце. :-)

motorceto 1.4 tdci ** na fiestata e Pezo odnosno p-206,Citroen C3 ...itn ... motorot e 5ka ... prasaj kade sakas ***

Toa i jas gledav, tdci e isto sto hdi kaj c3 i 206kata,
Brat mi imase fokis 2002g samo so tdi motor i bese prezadovolen vo sekoja smisla. Pa za da ne bide povtorno fokus si mislev na fiesta barem da ne e pod 2000g

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Здраво,

Благодарам однапред,

Здраво Catkooo

Тоа што ние можеме да ти кажеме е дека 1.4TDCi агрегатот е одличен и веќе (позитивно) докажан - поготово кај Fiesta. Потрошувачката е мала, а моторот по сила е добро оптимизиран за возило од таа големина. Кај нас немаме сретнат тренд на проблеми асоцирани со електронското раководење на дизни и самите дизни. Историски гледано имаме пласирано повеќе од 5,000 вакви возила низ годинитe и ако некој мотор се има докажано тоа е 1.4TDCi. Се додека редовно го оддржуваш не би требало да има сериозен проблем. Но сепак, поради тоа што е половно и незнаеш предходниот сопственик како го има третирано постои шанса и се да ти се расипе кај возилото - ипак е половно.
Доколку сакаш можеме да ти помогнеме со дефектажа пред да го набавиш.

Ти стоиме на располагање.

Поздрав,
Докторот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom