(Не)корисноста на молитвата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
ti na koe nivo na duh i svest si?
Ќе ти одговорам како што ме праша: Од прилика и евентуално релативно10 - 13-то ниво / одделение, тука во овој микро/ макро космос и димензија по линеарно време.

Кој наследен? Не сум баш најпаметен, дај биди попрецизен.

.

Во себе, дури и новороденото бебе, има “семе“ наследено од неговите предци, во кое е гревот!

Од непроценлива важност е овде и сега да Ја прифатиме Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, бидејќи единствено преку Светиот Дух БОЖЈИ и преку Неа/Него, се надминува и се трансформира тоа “семе“.

.
.

Последно уредено:
Ќе ти одговорам како што ме праша: Од прилика и евентуално релативно10 - 13-то ниво / одделение, тука во овој микро/ макро космос и димензија по линеарно време.

losho go sroci ova. ne postoi izraz dimenzija po linearno vreme. probaj pak

spiros prikaznata so nasledeniot grev si ja utnal. kaznata za toj grev e sto novorodenceto e smrtnik kako i site drugi.

te prasaa dali ima drug grev osven toj za koj sto veke ima opredelena kazna.

.

Сакаш да кажеш дека ако родителите живеат против Светиот Дух и Евангелието (и поткачат на пример сида или сл.), тоа нема да се пренесе на детето?...o_O

.

.[DOUBLEPOST=1399019354][/DOUBLEPOST]
На

Јас се борам за вистината и тоа е тоа... Верувам во нејзината моќ, и многу молитви ми се имаат исполнето и благодарен сум за истото! Вистината како и Сонцето и Месечината не можат да бидат сокриени! Иако пробуваат многу векови да не изабат умствено и да не напраат цвеќиња и олоши... сепак ќе постојат тие луѓе како мене ( и тебе и многу други 10% на светов ) кои се антисистем и кој учат на Доброто бесплатно!

.
Мислиш дека само другите се лошите и дека се’ што направиле било злонамерно? ... o_O
.

.

Во себе, дури и новороденото бебе, има “семе“ наследено од неговите предци, во кое е гревот!

.
Ами, нели секој си одговара за споствените гревови? Или човекот денес ќе одговара и за гревовите на сите негови предци? Пошто бајаги ќе да е насоберено.

.

Сакаш да кажеш дека ако родителите живеат против Светиот Дух и Евангелието (и поткачат на пример сида или сл.), тоа нема да се пренесе на детето?...o_O

.
А ако родителите живеат СО светиот дух и евангелието дали детето го наследува тоа па макар тоа живеело против духот и евангелието?[DOUBLEPOST=1399019513][/DOUBLEPOST]
Ами, нели секој си одговара за споствените гревови? Или човекот денес ќе одговара и за гревовите на сите негови предци? Пошто бајаги ќе да е насоберено.
само амди бајрам одговара за сопствените гревови

.

.

.[DOUBLEPOST=1399019354][/DOUBLEPOST]

.
Мислиш дека само другите се лошите и дека се’ што направиле било злонамерно? ... o_O
.
Доколку така би мислел би било обратно пропорционално на се' што кажав тука. Плус не е ни важно моето мислење. Нема лоши луѓе, има само лоши мисли!

.
Секој одговара за своите гревови - тоа е точно - но што имам а што не сум добил?

Светиот Дух и Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, е единствениот спасителен и најголем дар на Небесниот Цар. ... (y)

Не одбивај Го, бидејќи џабе се сите молитви и техники без Него!

.

.

losho go sroci ova. ne postoi izraz dimenzija po linearno vreme. probaj pak
Баш затоа... не постои израз за да ти кажам кое ниво на духовна свесност сум! Али според некои принципи сум на тоа ниво што ти го кажав.

.

Сакаш да кажеш дека ако родителите живеат против Светиот Дух и Евангелието (и поткачат на пример сида или сл.), тоа нема да се пренесе на детето?...
.

ne. nejkam toa da ti kazam.

.
Секој одговара за своите гревови - тоа е точно - но што имам а што не сум добил?

.
Ако нешто имаш, а не си го добил, значи сам си го направил. Тоа ти е категорија "свои". Прашањето ми беше за оние туѓите шо ги наследуваме, како семе од предците, дали и за нив ќе ни се суди?

А ако родителите живеат СО светиот дух и евангелието дали детето го наследува тоа па макар тоа живеело против духот и евангелието?
.

Детето засигурно профитира од животот во Светол Дух и Евангелие на неговите родители, но ако одпадне од истото, засигурно ќе мора да ги сноси консеквенците.

.

Баш затоа... не постои израз за да ти кажам кое ниво на духовна свесност сум! Али според некои принципи сум на тоа ниво што ти го кажав.

aha. principi velis?

ili si dupli user na nekoja forumska legenda ili detence zelno da bide islusano od postarite.

aha. principi velis?

ili si dupli user na nekoja forumska legenda ili detence zelno da bide islusano od postarite.
... " Ili si srekjen ili si tazhen, vistinski ili lazhen! Nema pretpostavki, odgovarash za site svoi postapki.... '' ...
Jas sum Gandradelic prijatele i ne probuvam da napravam nishto povekje od moite granici na normalata. Fakt e deka imam znaenje koe sakam da bide preneseno i da im pomognam na lugjeto na ovie tematiki, toa me pravi srekjen i sakam i drugite da gi usrekjam so pomosh na tie skilovi koi gi poseduvam kako daden dar od Sovrshenstvoto koe Majstorite probuvaat tuka da go objasnat milion godini preku najrazlichni tehniki, knigi i dela.

.

Детето засигурно профитира од животот во Светол Дух и Евангелие на неговите родители, но ако одпадне од истото, засигурно ќе мора да ги сноси консеквенците.

.
е де придобивки од родителско наследство, консекванци од своето понашање така може да излазе ни ќар ни зијан, то ти е исто како на пример наследиил од родители 10.000 евра а имал борч 9500 и му останале 500

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom