Gandradelic
Banderash
Ќе ти одговорам како што ме праша: Од прилика и евентуално релативно10 - 13-то ниво / одделение, тука во овој микро/ макро космос и димензија по линеарно време.ti na koe nivo na duh i svest si?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ти одговорам како што ме праша: Од прилика и евентуално релативно10 - 13-то ниво / одделение, тука во овој микро/ макро космос и димензија по линеарно време.ti na koe nivo na duh i svest si?
Кој наследен? Не сум баш најпаметен, дај биди попрецизен.
Ќе ти одговорам како што ме праша: Од прилика и евентуално релативно10 - 13-то ниво / одделение, тука во овој микро/ макро космос и димензија по линеарно време.
spiros prikaznata so nasledeniot grev si ja utnal. kaznata za toj grev e sto novorodenceto e smrtnik kako i site drugi.
te prasaa dali ima drug grev osven toj za koj sto veke ima opredelena kazna.
На
Јас се борам за вистината и тоа е тоа... Верувам во нејзината моќ, и многу молитви ми се имаат исполнето и благодарен сум за истото! Вистината како и Сонцето и Месечината не можат да бидат сокриени! Иако пробуваат многу векови да не изабат умствено и да не напраат цвеќиња и олоши... сепак ќе постојат тие луѓе како мене ( и тебе и многу други 10% на светов ) кои се антисистем и кој учат на Доброто бесплатно!
Ами, нели секој си одговара за споствените гревови? Или човекот денес ќе одговара и за гревовите на сите негови предци? Пошто бајаги ќе да е насоберено..
Во себе, дури и новороденото бебе, има “семе“ наследено од неговите предци, во кое е гревот!
.
А ако родителите живеат СО светиот дух и евангелието дали детето го наследува тоа па макар тоа живеело против духот и евангелието?[DOUBLEPOST=1399019513][/DOUBLEPOST].
Сакаш да кажеш дека ако родителите живеат против Светиот Дух и Евангелието (и поткачат на пример сида или сл.), тоа нема да се пренесе на детето?...
.
само амди бајрам одговара за сопствените гревовиАми, нели секој си одговара за споствените гревови? Или човекот денес ќе одговара и за гревовите на сите негови предци? Пошто бајаги ќе да е насоберено.
Доколку така би мислел би било обратно пропорционално на се' што кажав тука. Плус не е ни важно моето мислење. Нема лоши луѓе, има само лоши мисли!.
Сакаш да кажеш дека ако родителите живеат против Светиот Дух и Евангелието (и поткачат на пример сида или сл.), тоа нема да се пренесе на детето?...
.
.[DOUBLEPOST=1399019354][/DOUBLEPOST]
.
Мислиш дека само другите се лошите и дека се’ што направиле било злонамерно? ...
.
Ами, нели секој си одговара за споствените гревови? Или човекот денес ќе одговара и за гревовите на сите негови предци? Пошто бајаги ќе да е насоберено.
Баш затоа... не постои израз за да ти кажам кое ниво на духовна свесност сум! Али според некои принципи сум на тоа ниво што ти го кажав.losho go sroci ova. ne postoi izraz dimenzija po linearno vreme. probaj pak
.
.
Ако нешто имаш, а не си го добил, значи сам си го направил. Тоа ти е категорија "свои". Прашањето ми беше за оние туѓите шо ги наследуваме, како семе од предците, дали и за нив ќе ни се суди?.
Секој одговара за своите гревови - тоа е точно - но што имам а што не сум добил?
.
.А ако родителите живеат СО светиот дух и евангелието дали детето го наследува тоа па макар тоа живеело против духот и евангелието?
Баш затоа... не постои израз за да ти кажам кое ниво на духовна свесност сум! Али според некои принципи сум на тоа ниво што ти го кажав.
... " Ili si srekjen ili si tazhen, vistinski ili lazhen! Nema pretpostavki, odgovarash za site svoi postapki.... '' ...aha. principi velis?
ili si dupli user na nekoja forumska legenda ili detence zelno da bide islusano od postarite.
е де придобивки од родителско наследство, консекванци од своето понашање така може да излазе ни ќар ни зијан, то ти е исто како на пример наследиил од родители 10.000 евра а имал борч 9500 и му останале 500.
Детето засигурно профитира од животот во Светол Дух и Евангелие на неговите родители, но ако одпадне од истото, засигурно ќе мора да ги сноси консеквенците.
.