(Не)корисноста на молитвата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
А оти не се помолиш на госпо да ги оздрави и нахрани сите болни и гладни деца?
сигурно ќе те послуша:
Ај кажи ти што ќе направиш ако го Бог го послуша?

Ај кажи ти што ќе направиш ако го Бог го послуша?
ќе частам гиро и пиво![DOUBLEPOST=1399016098][/DOUBLEPOST]
.

Џабе се моите молитви, ако дотичните (родители) не го сторат најважното за себе (и за сопствените чеда)!

Господ никого не присилува да се покае и Милоста Негова чиста - отелотворена во Исуса Христа - да Ја прифати, која е единствена моќна да им ги измие гревовите и да ги спаси од нешто многу поболно од што можеш да си замислиш

Среќен и благословен е секој Кој одсрце Ја прифаќа Милоста Негова чиста (за спасение на сите кои нема да Ја одфрлат), отелотворена во Исуса Христа!

.

Колку и да ги знаеш тие принципи, БОЖЈАТА Милост чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - е далеку поважна од секое сознание и пракса!

Сите техники да ги знаеш, целиот свет нека биде на твоја страна, ако се противиш некако на Милоста БОЖЈА чиста отелотворена во Исуса Христа, џабе тие се’!

.
Шо прајме со исуса, спиро ече што и да побарате ќе ви исполни за да се прослави Отецот
То за тебе не е доволно, мизерно е бедно, ??
ај сега клај една слика со некое врапче кај шо јади трошки леб за да се види колкав верник си

Знам бе цар.. Јас овие сознанија сум ги осознал преку Светиот Дух и сум благодарен многу за истото!
Противење има зашто од старт сме грешни, и телото си го прави своето.. Јас се трудам да бидам цело време со чиста мисла и во тотална свесна врска со Апсолутот или БОЖЈАТА МИЛОСТ ЧИСТА и секојдневно го славам нашиот заеднички пријател Исус! Мир.

Знам бе цар.. Јас овие сознанија сум ги осознал преку Светиот Дух и сум благодарен многу за истото!
Противење има зашто од старт сме грешни, и телото си го прави своето.. Јас се трудам да бидам цело време со чиста мисла и во тотална свесна врска со Апсолутот или БОЖЈАТА МИЛОСТ ЧИСТА и секојдневно го славам нашиот заеднички пријател Исус! Мир.
Кој грев го има штотуку роденото дете?

од родителите го наследува аутоматски и ако не се приклучи уште одма по раѓање на православна црква - ќе гори во пеколот

Нема грев, али ќе почне да прави гревови одкако ќе наполни 6,7 години со тоа што има потенцијал за лоши мисли, а гревот сам по себе во правобитна форма е лоша мисла. А не е ни битно зашто тоа е традиционално Библиски гледано. Апсолутната вистина е дека не постои нешто такво како грешно или грев... Се е тоа еден образовен систем и етапа која секој човек мора да ја помине за да иде во повисоки новоа на дух и свест!

Нема грев, али ќе почне да прави гревови одкако ќе наполни 6,7 години со тоа што има потенцијал за лоши мисли, а гревот сам по себе во правобитна форма е лоша мисла. А не е ни битно зашто тоа е традиционално Библиски гледано. Апсолутната вистина е дека не постои нешто такво како грешно или грев... Се е тоа еден образовен систем и етапа која секој човек мора да ја помине за да иде во повисоки новоа на дух и свест!

ti na koe nivo na duh i svest si?

.
Направен грев - тоа новороденото - нема, но наследниот е во него ...!

Сваќаш?

.
а ако е сираче најдено без татко и мајка како може да има грев?

... Апсолутната вистина е дека не постои нешто такво како грешно или грев...

.
Само затоа што Милоста (Мудроста) БОЖЈА е во состојба и најголемиот грев (духовно ѓубре) да го претвори во најубав (духовен) плод, тоа незначи дека ѓубрето не е ѓубре, а плодот не е плод!

Така? Или мислиш дека Helen Schucman (и слични коишто неможат да Ја поднесат) поблиску е до Вистината од нејзините очевидци?
.

najubavo da ne se reproducira homosapiensot. kje se iscisti nasledeniot grev

.

Тоа и би сакал отецот на лагата и смртта, но Отецот на Вечниот Живот има нешто многу поубаво спремено за сите оние кои со дечјо срце Му веруваат!...(y)

.

ti na koe nivo na duh i svest si?
На
.
Само затоа што Милоста (Мудроста) БОЖЈА е во состојба и најголемиот грев (духовно ѓубре) да го претвори во најубав (духовен) плод, тоа незначи дека ѓубрето е ѓубре, а плодот е плод!

Така? Или мислиш дека Helen Schucman (и слични коишто неможат да Ја поднесат) поблиску е до Вистината од нејзините очевидци?
.
Јас се борам за вистината и тоа е тоа... Верувам во нејзината моќ, и многу молитви ми се имаат исполнето и благодарен сум за истото! Вистината како и Сонцето и Месечината не можат да бидат сокриени! Иако пробуваат многу векови да не изабат умствено и да не напраат цвеќиња и олоши... сепак ќе постојат тие луѓе како мене ( и тебе и многу други 10% на светов ) кои се антисистем и кој учат на Доброто бесплатно!

.

Тоа и би сакал отецот на лагата и смртта, но Отецот на Вечниот Живот има нешто многу поубаво спремено за сите оние кои со дечјо срце Му веруваат!...(y)

.

spiros prikaznata so nasledeniot grev si ja utnal. kaznata za toj grev e sto novorodenceto e smrtnik kako i site drugi.

te prasaa dali ima drug grev osven toj za koj sto veke ima opredelena kazna.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom