Старата словенска религија

• Креатор на темата Креатор на темата Unicor777
  • Време на започнување Време на започнување
Зоте паметам имав муабет со него...оној другион поима неам кој е. Инаку она што си навел како Бот ...си пишал дека се насекаде.Се насекаде.Се препознаваат по тоа што кога во недостаток на аргументи...наместо по темата започнуваат со лични класификации,искажувајќи си ја немоќта и непознавањето преку тој пристап ..

Последно уредено:
Можеш да си извлекуваш какви сакаш заклучоци.
Доколку успеав пишав дека
Древната религија на Македон
го има името Антигон Гонат
Со христијанството доаѓа видоизменетоста па се јавува Атанас како име...
Потоа споредив пр за имиња меѓу две последни религии
Исус во христијанството
Иса кај мухамеданите....
Кој спомнува говорни подрачја?
http://www.behindthename.com/name/athanasius http://www.greek-names.info/antigone-or-antigoni/ Атанас и Антигон се сосема различни имиња,и немаат ништо заедничко.Тоа што си навел дека едното е добиено со извртување на буквите на другото,тоа е твој беден заклучок,не поткрепен со никаков доказ.

Слободно просвети ме.

Ова од линкот што си навел:
“Antigone or Antigoni is a common female name..
“There are two theories ’’
Молам за поголема сериозност кон пристапот.

Јазикословието е научна дисциплина , не е копи/пејст инаетење за да со кого и да е си го измериш чив ќе да е - подолг ..
Што сакаш да посочиш дека постојат две теории?
Еве сега и трета .
И мене не ми треба ниту еден странец да ми каже добра е или не е .
Хомр МакеДонски го нема комплексот на себеобезвреднување
Кој сака да каже било што , нека се потруди да даде одговорот на прашањето -“ Затоа што ..’’
Така и за тебе

Ако не е така,пиши зошто не е така ,па ако можеш кажи како е .[DOUBLEPOST=1433264067][/DOUBLEPOST]Хомер
Оригинано -во религијата на Богињата Мајка е заведено како:
Омир
често му додаваати додавката -ос

Во Славјанството како дел од Христијанството се јавува како корен за повеќе имиња:
СлавОМИР
БогОМИР ..
неброени многу Омир заршетоци ,зошто ли е тоа така?
дали поради забележаните значенија му ?
Омир-Мр
Мир -мир
Мир-Планетата Земја
Мир -Вселена

Во Исламот се јавува и како Омир[DOUBLEPOST=1433264308][/DOUBLEPOST]
Во заблуда си,а за тоа што си го навел ни најмалку не е крив Исламот како религија,туку говорните подрачја.Исус дури и кај самите Христијани варира од исток до запад.Хесус,Џизус да набројувам ќе биде премногу.За да правиш анализа,потребно е да имаш и познавање од арапскиот јазик за исламот,исто така и арамејски и хебрејски за христијанството.Не може како овие самоуки научници од Македонија кои си толкуваат како ќе им текне и си донесуваат заклучоци.
Овде наведуваш пример варијациите на едно Име во една религија кај некои говорни подрачја .Дали е тоа доволно?
За да контраш по лингвистиката , треба да си во неа[DOUBLEPOST=1433270153][/DOUBLEPOST]...[DOUBLEPOST=1433270325][/DOUBLEPOST]“Атанас и Антигон се сосема различни имиња,и немаат ништо заедничко.’’
Ако исчиташ уште еднаш ќе прочиташ дека
Атанас со Гоната
а
Антигон со Неготино се чита дека е напишано ...

Последно уредено:
Омире МакеДонски,
дали пред да ги изедначиш имињата на Антигон и Атанас, прогугла малку, за да го откриеш нивното значење на грчки јазик?
Мене многу ми е интересна играта со палатизации на македонските квазинаучници кои од се` можат да добијат сешто...
Поздрав

Оригинано -во религијата на Богињата Мајка е заведено како:
Омир

Овде станува збор за Религијата на Богињата Мајка презентирана од Тентов & Co. претпоставувам.

Омире МакеДонски,
дали пред да ги изедначиш имињата на Антигон и Атанас, прогугла малку, за да го откриеш нивното значење на грчки јазик?
Мене многу ми е интересна играта со палатизации на македонските квазинаучници кои од се` можат да добијат сешто...
Поздрав
Освен инфериорноста спрема фабрикуваната нација наречена Грци, и некакви лични класификации
зошто не се чита твоето лично мислење ?[DOUBLEPOST=1433349964][/DOUBLEPOST]Сталкерот
Па не се само тие што упатуваат кон Божицата Мајка и религијата на нашите претци.

Освен инфериорноста спрема фабрикуваната нација наречена Грци, и некакви лични класификации
зошто не се чита твоето лично мислење ?[DOUBLEPOST=1433349964][/DOUBLEPOST]Сталкерот
Па не се само тие што упатуваат кон Божицата Мајка и религијата на нашите претци.
Од кај сеа испадна Грците да се фабрикувана нација?Само кај нас можат вакви муабети да се слушаат...

Од кај сеа испадна Грците да се фабрикувана нација?Само кај нас можат вакви муабети да се слушаат...
Евреите ги измислија Грците во 1875 година заедно со месечината, месечината не постои тоа е јудејско ватиканско илуминатска лага и завера

Евреите ги измислија Грците во 1875 година заедно со месечината, месечината не постои тоа е јудејско ватиканско илуминатска лага и завера
Бурни времиња беа тоа.Ама ќе им вратиме.
Солун че бидит наш а Атина ште ја делиме.Хехехе позз Гејци-Аристотел е наш,Спарта е Мејседонска.Светот ги измислил Грците(Гејлада) и нивната (не)култура за да не држи нас глориус мастер рејс на Македоноиди подалеку од нашиот потенцијал.
поСдраф од Сиднеј.
И в среда пуштете еден кол на Скајпо, да се чуеме со тета,троа.

Има цела една филозофија што е тоа нација,а што народ.
Народ+малцинства=нација така мојата генерација учеше од пристапите на марксизмот.Една од неговите тези за нација беше дека со растот на производните сили следува унапредување на производните односи.Тие придонесувале за миграцијата села-градови ,дури надминувајќи и државни граници .Ако таа теза и важи за равиениот Запад ,како било кај нас ,дали вие тука можеби знаете?
Тука нема ниту неразвиено , а не пак развиено ни производство, ни производни односи
Или ја дрвите само за да биде надрвено?

Еве го примерот за грчката нација .
Тие и самите негираат дека било така ,а немаат ништо да понудат како контра објаснување
http://homerakedonski.blogspot.com/2015/06/note-to-become-greek-it-was-enough-to.html
The 1st Constitution of the Greek State, in the year 1827.

??? ---> 4. Provinces of Greece are all those that were taken and will be taken by weapons against the Ottoman Dynasty.

1) ---> 6. Greeks are:
2) ---> a. All those indigenous people of the Greek State who believe in Christ.
3) ---> b. All those, believers in Christ, who under the Ottoman slavery, came or they will come to the Greek State to struggle or to reside in it.
4) ---> e. All those aliens, who come and enrol as citizens.

NOTE: To become a Greek, it was enough to be a Christian!

This document proves that Greeks have a very short memory. They do not remember how the Greek State was made and also who the modern Greeks are.
Why should we Macedonians have to prove that we are Macedonians since antiquity when the Greeks do not have to prove anything for being Greeks.
The fact is that about 180 years ago anybody who was a Christian in the Greek State became a Greek automatically, why does that not bother the modern Greeks?
You see, if someone was a Jew or a Muslim or a Catholic, he/she was excluded immediately. Let us now ask ourselves what is Greek racism and were did it come from?
Just read the above document and you will know why, Greek is a manufactured ethnicity.

Последно уредено:
Има цела една филозофија што е тоа нација,а што народ.
Народ+малцинства=нација така мојата генерација учеше од пристапите на марксизмот.Една од неговите тези за нација беше дека со растот на производните сили следува унапредување на производните односи.Тие придонесувале за миграцијата села-градови ,дури надминувајќи и државни граници .Ако таа теза и важи за равиениот Запад ,како било кај нас ,дали вие тука можеби знаете?
Тука нема ниту неразвиено , а не пак развиено ни производство, ни производни односи
Или ја дрвите само за да биде надрвено?

Еве го примерот за грчката нација .
Тие и самите негираат дека било така ,а немаат ништо да понудат како контра објаснување
http://homerakedonski.blogspot.com/2015/06/note-to-become-greek-it-was-enough-to.html
The 1st Constitution of the Greek State, in the year 1827.

??? ---> 4. Provinces of Greece are all those that were taken and will be taken by weapons against the Ottoman Dynasty.

1) ---> 6. Greeks are:
2) ---> a. All those indigenous people of the Greek State who believe in Christ.
3) ---> b. All those, believers in Christ, who under the Ottoman slavery, came or they will come to the Greek State to struggle or to reside in it.
4) ---> e. All those aliens, who come and enrol as citizens.

NOTE: To become a Greek, it was enough to be a Christian!

This document proves that Greeks have a very short memory. They do not remember how the Greek State was made and also who the modern Greeks are.
Why should we Macedonians have to prove that we are Macedonians since antiquity when the Greeks do not have to prove anything for being Greeks.
The fact is that about 180 years ago anybody who was a Christian in the Greek State became a Greek automatically, why does that not bother the modern Greeks?
You see, if someone was a Jew or a Muslim or a Catholic, he/she was excluded immediately. Let us now ask ourselves what is Greek racism and were did it come from?
Just read the above document and you will know why, Greek is a manufactured ethnicity.
По таа логика и ние не постоиме.Не заборавај дека истото се дешава во Мкд,особено по втората светска војна.Речиси секој што е словен и христијанин е пишан Македонец.Јас знам луѓе(а тука го ставам и мојот дел од фамилијата) дека презимето -Ски им е додаено и никогаш ни пред Бугарите ни пред Србите не завршуваче на ски.Ова не е ништо чудно и страшно,ова го правела секоја земја особено кога во прашање е интерес.ТАков пример е со Бугарите,каде што при пописот на Васил Кнчов на МКД секој словен е пишан бугарин,дури и тие од српска црква коио се идентификувале себе си како Срби(они биле пишани Бугари-Србомани)
И втора работа е што ГРција имала огромна културна развиеност и оставила доста работи зад себе што би потврдило дека грчкиот јазик,пантеон,Акрполот,филозфијата,науката,театарот и сите благодети кои светот ги добил од нив-се всушност Грчки(да на овие денешниве)

Последно уредено:
“По таа логика и ние не постоиме...’’

Логиката е дека најнепосредно :
Грчкиот народ е создаден од нивната Црква
Бугарскиот народ е создаден од бугарската Егзархија
Српскиот народ е создаден од српската Црква

Еве ја разликата :
Додека Православните Цркви на Македонскиот Полуостров создавале народи
Македонскиот народ создал Црква.
Ниту производни сили ниту односи.

А ,за Пантеонот изграден од Баварите во некогашното најголемо арванатско село Атина ,дали има потреба да се дават материјали
за нивниот јазик усвоен како официјален малку фалело да зборуваат на некаква албанска варијанта арвантики,
“театар благодети...’’ какво себеомаловажување, до толку ни оние платеници на Софија што роварат по нетов не стигнуваат да одат море ...Од кои извори пиеш вода ?

Последно уредено:
“По таа логика и ние не постоиме...’’

Логиката е дека најнепосредно :
Грчкиот народ е создаден од нивната Црква
Бугарскиот народ е создаден од бугарската Егзархија
Српскиот народ е создаден од српската Црква

Еве ја разликата :
Додека Православните Цркви на Македонскиот Полуостров создавале народи
Македонскиот народ создал Црква.
Ниту производни сили ниту односи.

А ,за Пантеонот изграден од Баварите во некогашното најголемо арванатско село Атина ,дали има потреба да се дават материјали
за нивниот јазик усвоен како официјален малку фалело да зборуваат на некаква албанска варијанта арвантики,
“театар благодети...’’ какво себеомаловажување, до толку ни оние платеници на Софија што роварат по нетов не стигнуваат да одат море ...Од кои извори пиеш вода ?
Дали си се запрашал некогаш,зошто само кај нас вакви теории кружат?
Зошто официјалната наука не поддржува теории како твоиве?
Јас ти викам,дека со теорриве можете со Јован Деретич да си седнете и да си причате со денови за кој е најстар и најбитен народ на планетава дали ние или сРбите.
Грците имаат толку оставено зад нив,што дури ме плаши тоа што некој би негирал.
Има една мисла за Европа која вели,Трите работи што ја дефинираат Европа на кратко се Грција,Рим и Христијанството-и врти сучи така е,речиси сите Европски народи на еден или друг начин им должат нешто на овие три елементи.

Јас уште се чудам одкаде дојде големата мајка во муабетот.[DOUBLEPOST=1433480788][/DOUBLEPOST]
Има една мисла за Европа која вели,Трите работи што ја дефинираат Европа на кратко се Грција,Рим и Христијанството-и врти сучи така е,речиси сите Европски народи на еден или друг начин им должат нешто на овие три елементи.

Грција краде* од Феничаните.
Рим краде од Грците.
Христијанството... од каде не.

краде - превзема идеји/искуства од трговските партнери.

Ама тоа е друга тема.
Како и да е; дај некој армин да дојде оти упм веќе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom