Елена Петреска

• Креатор на темата Креатор на темата spektar
  • Време на започнување Време на започнување

Вашете мислење за Елена Петреска?

• Одлична

Гласови: 15 20,3%
  • Добра

Гласови: 32 43,2%
  • Лоша

Гласови: 27 36,5%

• Вкупно гласачи
    74
ЖМК! Не ми се свиѓа музиката што ја прави (освен Симни ми ѕвезди, што ми фаќаше око кога бев мала), а уште поодвратна ми стана после скандалот што искрсна годинава, кога бееше на Евросонг кај нас и тресеше некои одвратни глупости! Абе ај!

Море се прољепшала... Машала...

леле колку мислам на неа!по цел ден!кога се будам мислам на неа!кога идам у веце пак!кога јадам исклучиво мислам на неа!и така цел ден!и кога ќе си легнам ја сањам!ми иде така разголена и ме милува!
на анкетава гласав-добра е!:poss: море како добра-најдобра е!

Не ми се свиѓа како пее и ми е некако антипатична. :salut:

Цела тема за неа?!?! А да се отвори тема "Нај(не)пеачки во Македонија"?????
Ќе не знам за која попрво да пишам...

како не ви тиња да отварате теми за вакви некои,да не речам пеачки

Не мислам ништо, плав сум, таа способност ми е одземена давно одамна.

За пејачките способности немам што да коментирам освен дека е одлична и има уникатен глас. Самиот факт што пее за МОБ, институција посветена на сериозна и авангардна музика, е доказ за нејзиниот талент. Многу ми се допадна како ја испеа „Еден бакнеж„ на василичарскиот концерт на македонски евергрини. Додека други денешни певаљи и певаљки, песни од ваков вид изведуваат колку да покажат дека знаат да пејат, Петреска успеа да го долови она уметничкото во песната.

Сепак, за естрадната кариера немам некои пофални зборови. Единствен нејзин хит е „Симни ми ѕвезди„ од раните 2000ти години. 80% од песните кои и ги компонираат не и прилегаат на гласот, но и сами по себе се дебилни. Може девојката едноставно нејќе да се замара со поп музика бидејќи во приоритет и е онаа посериозната која ја пее во операта. Единствена песна која ми се допаднала од нејзе е оваа:

И јас не ја сакам нешто многу многу ама сум имала прилика да бидам на 1-2 нејзини свирки и што е право да си кажам - девојката ја бива за пеење...:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom