Духот и Крвта Христова, или на царот Самоил?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
Што вие поважно? Духот и Крвта Христова, или на царот Самоил?
и зошто?

мене лично ми е поважен духот и крвта на Самоил бидејќи кога Самоил ги виде своите ослепени војници како одат толку се нажали што легна болен и умре додека Исус ладноо ги гледаше ослепените војници ич не му дојде жал ни се поболе ни умре ко Самуил од жал ниту мрдна со прст да им врати очите

Од болка и тага скршен Самоил чие детско срце не можеше да ја поднесе глетката на неговите ослепени сонародници
sdk.JPG

Или Исус на кој му беше сеедно за патњата и страдањето на Македонците туку си се смешкаше
18ok7l.jpg

Последно уредено:
Кој од меч живее од меч и ке умри

Кој од меч живее од меч и ке умри

34 Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата; не дојдов да донесам мир, туку мач.
35 Затоа дојдов да разделам човек од татка си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина.
36 И непријатели на човека ќе бидат неговите домашни.
Матеј 10

36 И им рече: “Но сега, кој има кесе, нека си го земе, исто така и торба; а кој нема, нека си го продаде облеклото и да купи нож;
Лука 22

овде попојте (православни) сакаа малце да ублажат зборовите на Исус па место меч во библијата на православната варијанта на христијанство оригиналниот збор МЕЧ го заменија со НОЖ.

At illi dixеrunt : Nihil. Dixit ergo eis : Sed nunc qui habet sаcculum, tollat ; simíliter et peram : et qui non habet, vendat tуnicam suam et emat glаdium

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom