Oscar Pistorius ( Убиството на Reeva Steenkamp )

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Ф

Флеш

Гостин
Оскар Писториус или во светски рамки познат како the Blade Runner од Јужна Африка ( или пак првиот натпреварувач на кого му е дозволено да се натпреварува на нормално светско првенство во трчање и да освои златен медал ) ..... Освојувач на многу престижни награди на Параолимписките игри и на Светската Серија и Светските Шампионати ....

oscar-pistorius-6_2480644b.jpg

Во раните утрински часови на четврток 14 февруари, 2013, Pistorius ја застрелува и убива Reeva Steenkamp, неговата девојка од три месеци, во неговиот дом во Преторија. Pistorius признава дека тој ја застрела Steenkamp до смрт и вели дека тој помислил дека е натрапник. Процесот на судење на Pistorius за убиството почна на 3 март 2014 година во Преторија. Почнувајќи од април 2014 година, во тек е неговото испрашување кое оди на СNN ....

Оваа тема го обработува неговиот случај на убиство .... Убиство на девојка под мистериозни околности .... Како, зошто , несреќен случај или намерно убиство .... Како успеал да ја убие својата девојка и покрај тоа што нема нозе ..... Како е можно да не знаеш дека можно да е девојка ти која е таа личност која прави звуци ,доцна во ноќта и дека нема крадци ..... да ја застрелаш смртоносно .... да помислиш дека крадци се протнале во куќата , да отидеш до вецето и без предупредувачки истрел да испукаш неколку истрели кон вратата ..... хм хм хм ....

Процесот на судење го води Судијата Thokozile Masipa за кој сите сметаа дека е еден од најдобрите судии во Јужна Африка .... нема поротници во ова судење ,како што си е нормално на Запад и кај нас , укинато е за време на Апартхејдот и од тогаш ,таков е начинот на процес на судење , без поротници, без група на луѓе кои имаат голема улога во доведувањето на одлуката ....

judge-masipa.jpg

Е сега е врвот и според мене најинтересниот дел , лидерот на Обвинителот е моментално најдобриот адвокат и правник во Јужна Африка Gerrie Nel ака Хитлер , негов начин или стил на испрашување е долготрајно детално измачување на сведокот ,како зошто,покажувајќи и грди слики со цел да извади емоционални одговори од сведокот ,едноставно кажано ,да го исцеди посакуваниот одговор по секоја сцена .... мислам е доста опис ... :)

Воведното излагање на Обвинителот Gerrie Nel истакна дека случајот на убиството против Pistorius се базира главно на посредни докази, како што немало очевидци за инцидентот. Pistorius се изјасни за невин по сите обвиненија против него, вклучувајќи убиство и три обвиненија поврзани со пиштол ....

Bk64NRAIAAAffGq.jpg:medium
images

A додека на другата страна , застапник личен на Оскар Писториус е криминалниот адвокат Barry Roux ..... Одбрана на Pistorius е тоа што, во стрелањето на она што тој верува дека е натрапник, тој погрешно верува дека дејствувал во самоодбрана. Самоодбрана исклучува незаконито барање на кривична одговорност - така што акт во валидна самоодбрана е дозволено.

464525-e6d89034-b3b0-11e3-995d-6099a80e173b.jpg

Вашето следење и вашите "неважни" мислења се добродојдени по секоја цена ..... данке ....

By Vori ....

vori.gif

Последно уредено:
Ај сеа отворете тема за убиството на Франц Фердинанд. :facepalm:

Ај сеа отворете тема за убиството на Франц Фердинанд. :facepalm:
Знаеш дека има тема "Да изброиме до 100.000"? Значи сега комотно може да отворам тема за гомното што го исрав сабајле и пак ке биде по значајна од : "Да избориме до 100.000"

Jas go sledam negovoto sudenje redovno ..Kolku sto sum mozel da razberam , negovata devojka imala nekoja afera i toa (mozebi) bilo razlogot za ubistvo ?
Vidov i video snimki od Pistorius kako treniral da puka od pistol , znaci pred da ja ubie svojata devojka i toa me naprai da sumnjam vo negovata nevinost ..
Da bidam iskren :) go zalam.
Ima najstrog obvinitel sto postoi vo taa drzava (Nadimak 'Pit Bull'), a (prema mene) slab branitel .

Последно уредено:
Не знам колку се следи случајов во Македонија, ама BBC news доста време одделува за овој случај. Башка што иаме еден куп јуноафриканци на брод...

Со самото убивање на Рива, Оскар станува најомразена личност во Ј.А.Р. Можни се два исхода. Првиот е да се спаси некако како O Џеј Симпсон кој покрај својата жена го уби и нејзиниот швалер и се извлече. О Џеј е најомразена личност меѓу афро-американците од тогаш наваму.
Вториот е да отиде во затвор и ЈАР да докаже дека владее правото.

Во ЈАР има посебен ТВ канал кој го следи овој случај.

Ме изненадува многу мене фактот што воопшто без поротници се одвива случајот .... без никаква група на маса на луѓе кои се навистима голем и важен елемент во донесувањето на одлука ... ова се оди на сметка на судиката .... На човекот му се мести доживотен затвор,а тоа е навистина многу гаден крај и лишење од секакво право ....

Тончи,сигурен сум дека ова е мега случување во светски рамки,имаме и во Македонија на секои вести или дневник да одвојат дел да се спопне моменталното одвивање на судење ... Замисли,имаш и CNN кој секое сабајле ти одвива дел од својот етер да пренесе живо, дури и да ми го прекинат терминот на мојата омилена емисија News Stream со Кристина Лу Стаут ....

А тоа е дека обвинителот је мали питбучица, е потврдено досега и омилен досега да го гледам ... "Сега ќе ми плачеш,зошто не плачеше и да станеш емоционален во моментот кога ја уби Рива" или пак " Дајте му кофа за повраќање,пак ќе плаче сега " ...... легенда е :)

Ме изненадува многу мене фактот што воопшто без поротници се одвива случајот .... без никаква група на маса на луѓе кои се навистима голем и важен елемент во донесувањето на одлука ... ова се оди на сметка на судиката .... На човекот му се мести доживотен затвор,а тоа е навистина многу гаден крај и лишење од секакво право ....
Ако уште не се удавил во кофа вода јас мислам дека е во ОК положба.
Кај нас и со поротници и со бакрачи ене го Кежаровски, ни крив ни дужен, в затвор. А и не само тој. Уште еден куп други....

Ако уште не се удавил во кофа вода јас мислам дека е во ОК положба.
Кај нас и со поротници и со бакрачи ене го Кежаровски, ни крив ни дужен, в затвор. А и не само тој. Уште еден куп други....
Ќе пушта меурчиња барем.

.. бл бл бл бл .... ау види .... Меур ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom