Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ЗАКОН ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИНа кој начин и со кој закон се регулира годишен одмор на лица со скратено работно време? Дали имаат ист број на денови како и оние со полно работно време?
тоа знам.. ама никаде во закон не е регулиран максимум.. Дали можам да му дадам одмор исто како и на сите други кои ми се со полно работно време односно 23 дена?[DOUBLEPOST=1397470242][/DOUBLEPOST]Ја би стајл дислајк да можам.. за жал, убеден сум дека профитот на фирмата и мотивацијата на вработениот зависат од условите за работа кои им се нудат.ЗАКОН ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ
Договор за вработување со скратено работно време
Член 48
(4) Работникот има право на годишен одмор со минимално времетраење од десет работни дена.
тоа знам.. ама никаде во закон не е регулиран максимум.. Дали можам да му дадам одмор исто како и на сите други кои ми се со полно работно време односно 23 дена?
Ако си убеден во тоа, тогаш покачи му плата на вработениот, нема подобар мотив за вработениот од повеќе пари, плус за тоа немаш никакви законски ограничувања!тоа знам.. ама никаде во закон не е регулиран максимум.. Дали можам да му дадам одмор исто како и на сите други кои ми се со полно работно време односно 23 дена?[DOUBLEPOST=1397470242][/DOUBLEPOST]Ја би стајл дислајк да можам.. за жал, убеден сум дека профитот на фирмата и мотивацијата на вработениот зависат од условите за работа кои им се нудат.