Moto GP 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Локација
Ул. Темница Бр. Не се гледа
http://www.motogp.com/en/riders/MotoGP

http://www.motogp.com/en/calendar+circuits

Date Race Venue
23 Mar Qatar Losail
13 Apr America Circuit of the Americas
27 Apr Argentina Autodromo Termas de Rio Hondo
4 May Spain Jerez
18 May France Le Mans
1 Jun Italy Mugello
15 Jun Catalonia Circuit de Catalunya
28 Jun Netherlands TT Circuit
13 Jul Germany Sachsenring
10 Aug Indianapolis Indianapolis
17 Aug Czech Republic Brno
31 Aug Great Britain Silverstone
14 Sep San Marino Misano
28 Sep Aragón Ciudad del Motor de Aragon
12 Oct Japan Motegi
19 Oct Australia Phillip Island
26 Oct Malaysia Sepang
9 Nov Valencia Valencia

Отварањето во Бахраин пред 2 недели беше лудница, посебно последните 3-4 круга - отворен и беспоштеден дуел меѓу Марк и Роси за победа :drk:. Гарант и оваа сезона во МОТО-ГП ќе биде 100 пати поинтересна и понеизвесна од Ф1.

Ќе се навива пак за Рапсол Хонда на чело со лудиот Маркез! :)

Лоренцо деген каква грешка а ке беше добра трка имаше темпо. Маркез без тешкотии, Роси со проблеми се на се досадна трка.

ајде малку да ја оживееме темава, ајмо моторџии :icon_lol:

сега за сега Маркез мај бој, е неприкосован на врвот, заедно со колегата Дани. еден-два удар, доминација на Репсол Хонда, како и шо треба да биде :). Роси малку покажува од старата форма оваа година, а Лоренцо тотално изгубено делува :tapp:
наредна трка Ле Ман у Франција, оваа недела

п.с. Маркез денес го продолжил договорот со Репсол Хонда, до крајот на 2016 (y)

Дани не е на врвот, Дани делува катастрофално во однос на неговиот помлад колега. Да се толку поинакви нивните мотори не верувам, едноставно малиов е феномен и веројатно наследник на Роси, ако не се заебава како него да мењава тимови од досада. Звучи неблагодарно вака да се проценува, али каде ќе му беше крајот на Докторот ако не си заминеше од Репсол... тоа е што е, човекот ужива во конкуренција и во возење мотори, тоа што преминуваше во послаби тимови само ја покажува неговата спортска големина и компетитивност.
Него стариов добро вози годинава, спомнаа и дека ќе го продолжувал договорот на уште две години, подобар е од Лоренцо несомнено во досегашниов дел, вториов после повредата како да не може да се врати во колосек, штета. Сезонава делува дека ќе биде досадна налик моменталнава на Ф1 али да се надеваме дека нешто ќе се промени... следува Мугело, 300-тота трка за Докторот и ако негде мислам дека може да триумфира тоа е овде.

за жал Докторот не победи а се надевав на 300-тата трка
трката беше лудница и бев 99 посто сигурен дека ќе победи 93-ката кој ми е омилен после Роси се разбира
Роси е еден и единствен,харизматичен,едноставно најдобар,најбрз и најстар
малку моторот да му го потсредат,или му помина времето?

Ѓорѓе одличен беше но не можеше со Хондата и одличниот Марко

честитки до победникот

педероса греој,се мачи со послаби мотори но појаки возачи или од Хонда го саботираат (во сабота) и му даваат послаб мотор?

Здраво момци, пратам мотогп а не ми текнало да побарам тема на кајганава, си викам да побарам и оп глеам али малце моторџии бе шо е ова..
Да не забегавам, за Маркез дефинитивно не треба ништо да се коментира :cuc:. Дани едноставно неможе со Маркез иако имаат исти мотори. И има среќа шо е на Репсол, далеку од тоа дека не го бива но некако ми е полош од Хорхе и Роси(оваа сезона) иако Хорхе почна се губи па дури и Довициозо е пред него у бодови :facepalm:. Роси колку и да сакаме да се врати јас мислам џабе е, реално не ни треба да продолжи договор со Јамаха, а ако веќе вози уште ја на негово место за да оставам место за младиве ѕверови би одел во послаб тим или евентуално нов тим ако влага у гп као МВ Агуста или Сузуки. Тоа е мое мислење за врвот на табелата.

Фан сум одувек на Роси, но според него лани бев за Крачлоу во Тек3 пошо возеше ко будала, а сега сум за Алеш Еспаргаро пошо со таа машина што прави замислете што би правел коа би возел на фабричка Јамаха или на фабричка Хонда, Дукати не вреди да се спомнуваат-ужас.
(y)

Победава денес :cuc:
10590647_822163391148442_1881231042233381088_n.jpg

Добра ли беше трката денеска забрави дека има трка
Нема ништо подобро од победа на Роси на "домашна стаза"! Предобра трка, се ежев публиката коа ја слушав како "урла" по Докторот.
Иначе Лоренцо втор, Педроса трет, а Маркез падна и заврши петнаести.

Чисто да забележиме дека Докторот зема уште една победа годинава. Стартувајќи од 8-мата позиција се покажа како најстабилен и најспремен за врвот.
250та јубилејна трка во најсилната класа и 108-ма победа. Посакувам да има уште многу!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom