Deutsche Musik - Mузика на германски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
@leandra ова е за тебе. И за сите кој слушаат германска музика. Тема за песни на германски јазик. Претпоставувам дека има доста Македонски исленици во германофонските земји па најверојатно слушаат таква музика. А има и такви како мене што се од Македонија. Неколку стилови од Германија што ми се допаѓаат се Hamburger Schule. Neue Deutsche Hearte и некои ретро електроника има и други работи....
Некои песнички од мене

Еве уште едни Хамбургци

Мојата омилена Германска песна:

Исто од нив голем хит:

Песната која беше голем хит.
Моменталната претставничка на Германија исто има одлична песна.

И една доста стара песна од еден доста почитуван Удо Јургенс, ќе му дојде како народна песна во наш превод и се разбира нема место на планетата каде не е напикан некој грк, така и во песнава.

Баладата Ohne Dich, преубава песна.

Ги препорачувам и dark-wave бендот Deine Lakaien. Инаку, Deine Lakaien се формирани во Минхен (ако не се лажам) а еден од основачите е Македонец, Александар Вељанов. Вокал е во бендот Вељанов.

Поопширно тука и тука.

Ne se germaci ama legendi se
Ova pesna e pesna e slobodna prerabotka na Deutsche Amerikanische Freundschaft
"Orginalot"

Песната е преубава за Леандра , ама от мене да мине -не може саму Софка и Калиопи да слуша

Cool песниче, многу е јако да си го слушаш додека пешачиш некаде, во некој убав, сончев ден. Носи некоја позитивна енергија. Иако појма немам што пее.

Германски рап во принцип ми е no-no, ама песнава од Seeed е заразна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom