Нов македонски филм „Чекај ме/Сведок“

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Локација
Скопје
Мислам дека секој македонски филм во најава заслужува посебна тема, едноставно за да се информираме повеќе, посебно ако се работи за вака поголем проект.
Продукциската куќа „Пиреј Филм" од Скопје, во септември ќе започне со снимање на играниот филм со работен наслов „Чекај ме/Сведок" во режија на Митко Панов.

rezhiserot-mitko-panov-vo-septemvri-zapochnuva-so-snimanje-na-igraniot-film-chekaj-mesvedok-177634.jpg

Играниот филм со работен наслов ,,Чекај ме/Сведок'' ќе се снима на локации во Македонија, Хрватска и Ирскa. Станува збор за aкциона драма во која еден млад приправник од Хаг (Ејдан Тарнер) доаѓа на Балканот со намера да приведе сведок (Бруно Ганц) во процесот против офицер осомничен за злосторства за време на војните во СФРЈ. Но како да му се влезе во трага на еден осаменик без адреса и лични исправи, "штитен" од легион на доброволци и по која цена?

rezhiserot-mitko-panov-vo-septemvri-zapochnuva-so-snimanje-na-igraniot-film-chekaj-mesvedok-177639.jpg

Бруно Ганц како Хитлер во „Downfall​

Меѓу главните улоги во овој игран филм ќе се појави и Бруно Ганц веќе докажан и со цврсто изградена репутација швајцарски актер, познат по своите улоги како Дамиел во „Wings of Desire", како Адолф Хитлер во „Downfall" и Професор Рол во „The Reader". Во толкување на главните улоги ќе му се придружи и Ејдан Турнер, актерот од Ирска кој ѝ е препознатлив на публиката како џуџето Kили во триологијата ,,The Hobbit''.

rezhiserot-mitko-panov-vo-septemvri-zapochnuva-so-snimanje-na-igraniot-film-chekaj-mesvedok-177635.jpg

Ејдан Турнер како Kили во ,,The Hobbit“​

Извршен продуцент на играниот филм ,,Чекај ме/Сведок'' е Жан Лук Ормиер од Франција, продуцент на повеќе од 40 долгометражни филмови меѓу кои и неговиот прв долгометражен филм ,,Rue Cases Nègres''(Сокакот на шеќерната трска), добитник на наградата Сребрен Лав на фестивалот во Венеција и почестен со Француски Цезар за најдобар прв игран филм.

Филмскиот проект е поддржан од Филмскиот фонд - Агенција за филм на Република Македонија, а како копродукции на проектот „Чекај ме/Сведок", се јавуваат продукциските куќи: ,,Tipi'mages'' од Женева, ,,Samson Films''од Ирска и ,,Mainframe'' од Загреб.

Филмскиот проект е подржан и од Eurimages фондот за поддршка на европскиот филм, основан во 1988 година во кој учествуваат 47 европски држави како членки на овој фонд.

ИЗВОР

Последно уредено:
Само да не се префрли во мрачно-убердепресивен филм со секс сцени кои немаат никаква поента.
Инаку вака звучи амбициозно, поддршка!(y)

Акциона драма..
треба да се очекува холивудска акција со пукање, ефекти или нешто македонско како Балканкан? Трејлер не најдов, ни previews, повеќе слики...

Добро е што во последно време почнаа да се снимаат Македонски филмови...... се надевам дека од сето ова ќе произлезе добар филм:)

Акциона драма..
треба да се очекува холивудска акција со пукање, ефекти или нешто македонско како Балканкан? Трејлер не најдов, ни previews, повеќе слики...

Ќе почне да се снима во септември, секако дека нема ништо. Ама сепак актерскава екипа до сеа ветува барем добра глума. За акција не верувам многу холивуд пукање ама за трчање и бегање сигурно.

Па како да видиш трејлер, слики и останато, кога уште не е почнато со снимање?:D
Акциона драма..
Мислам дека секој македонски филм во најава заслужува посебна тема, едноставно за да се информираме повеќе, посебно ако се работи за вака поголем проект.
Продукциската куќа „Пиреј Филм" од Скопје, во септември ќе започне со снимање на играниот филм со работен наслов „Чекај ме/Сведок" во режија на Митко Панов
.​

Продукциската куќа „Пиреј Филм" од Скопје, во септември ќе започне со снимање на играниот филм со работен наслов „Чекај ме/Сведок" во режија на Митко Панов.
Митко Панов
изгледа првава болдирана реченица најмалку се гледа :D

Ај за убоо нека е :)... од неколкуте последни македонски филмови бев доста задоволна, според ова што прочитав од овој очекувам уште повеќе.

Мислам дека ќе биде одличен филм. :)...Фантастично. :cuc:

А освен овие глумци што се најавени ќе има ли некој македонски глумци познати ?

Според мене не мора да има кознае каква акција со многу ефекти според мене најмногу што е потребно да има добра содржина која ќе го привлече секој гледач едноставно подобро е да се има добра содржина па потоа да се мисли на ефектите и сл. Според тоа што го прочитав филмов според мене би требало да има добра содржина со не многу ефекти, глумците се навистина добри ги имам гледано, се што се чека е да излезе трејлер па потоа ќе видиме подетално за што станува збор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom